Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

24.03.2020.

НКТ за заразне болести донијело нове мјере: обустава путничког међународног саобраћаја, највише двије особе заједно на јавним мјестима

НКТ за заразне болести донијело нове мјере: обустава путничког међународног саобраћаја, највише двије особе заједно на јавним мјестима Национално координационо тијело за заразне болести донијело је данас на сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, више одлука са циљем спречавања даљег ширења коронавируса и заштите живота и здравља грађана.

24.03.2020.

НКТ за заразне болести: Достава и дистрибуција намирница искључиво преко Црвеног крста

Национално координационо тијело за заразне болести поздравља најаве спремности појединаца и организација да обезбиједе доставу животних намирница и љекова старијим грађанима и угроженим категоријама становништва.Упућујемо све да, усљед високог епидемиолошког ризика, а у складу са наредбом, доставу организују путем Црвеног крста Црне Горе и уз сагланост Оперативног штаба Националног координационог тијела.

23.03.2020.

Рад са странкама искључиво путем класичне или електронске поште

Како су у Црној Гори на снази мјере заштите од коронавируса, у складу с којима је свака институција дефинисала специфичне режиме рада, обавјештавамо вас да ће у Генералном секретаријату Владе Црне Горе, од наведеног периода, па све док мјере буду трајале, бити обустављен рад са странкама.

22.03.2020.

Више хотела одређено за спровођење мјере карантина

Влада Црне Горе је у недјељу, 22. марта 2020. године, без одржавања сједнице, на основу прибављених сагласности већине чланова Владе, у складу с чланом 10 Уредбе о Влади Црне Горе, донијела Одлуку о прихватању понуде да се објекти Хотела „Холидаy Виллагес Мотенегро“ у Улцињу, Хотела „Цастелластва“ у Петровцу, Хотела „Лигхтхоусе“ Игало и Хотела „Воцо“ („Верде“) из Подгорице уступе Министарству здравља за потребе спровођења мјере карантина без накнаде.

22.03.2020.

НКТ за заразне болести донијело нову мјеру: због данашњих окупљања у вјерским објектима – обреди без присуства грађана

НКТ за заразне болести донијело нову мјеру: због данашњих окупљања у вјерским објектима – обреди без присуства грађана

Национално координационо тијело за заразне болести донијело је вечерас одлуку којом је ради спречавања уношења и ширења инфекције новог коронавируса, као и ради заштите становништва од ове заразне болести, обавезало привременом мјером све вјерске заједнице да своје активности прилагоде актуелној епидемиолошкој ситуацији и да вјерске обреде у вјерским објектима обављају искључиво без присуства грађана.

21.03.2020.

НКТ за заразне болести почиње објављивање идентитета лица у самоизолацији: заштита здравља и животâ грађана наш највиши приоритет

Национално координационо тијело за заразне болести одлучило је вечерас, уз добијену сагласност Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама, да почне да објављује имена лица којима су издата рјешења о обавезној самоизолацији у трајању од 14 дана.

21.03.2020.

На снази још двије привремене мјере заштите грађана од ширења коронавируса: забрањена свадбена окупљања, сахране само у ужем кругу породице

Национално координационо тијело за заразне болести је са циљем заштите грађана и спречавања даљег ширења коронавируса у Црној Гори, а уочавајући висок степен ризика по становништво који представљају окупљања на свадбама и сахранама, донијело одлуку о усвајању привремених мјера: забране свадбених окупљања и о обављању сахрана умрлих лица искључиво у кругу уже породице.

20.03.2020.

Засиједало НКТ за заразне болести: апел грађанима да схвате озбиљност ситуације и опасност која се надвила над ЦГ

Засиједало НКТ за заразне болести: апел грађанима да схвате озбиљност ситуације и опасност која се надвила над ЦГ

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) је на данашњој сједници, којом је предсједавао предсједник НКТ Милутин Симовић, уважавајући епидемиолошку ситуацију као и информације сектора безбједности у вези са случајевима кршења рјешењâ о самоизолацији, а имајући у виду извјесно даље ширење вируса унутар наше земље анализирало с посебном пажњом случајеве кршења самоизолације.

20.03.2020.

Влада донијела одлуке о уступању објеката за спровођење мјера карантина у Игалу, Сутомору, Никшићу и Рожајама

Влада донијела одлуке о уступању објеката за спровођење мјера карантина у Игалу, Сутомору, Никшићу и Рожајама

Влада Црне Горе је на јуче одржаној 162. сједници донијела Одлуку да се објекти Института „Симо Милошевић“ и Фаза и Солитер у Игалу, Дом солидарности – тренинг центар Црвеног крста Црне Горе Сутоморе уступе за спровођење мјера карантина.

19.03.2020.

Данас уведене мјере заштите грађана од коронавируса: максимална контрола кршења рјешењâ о самоизолацији, уклањање баштенског мобилијара, маx двије особе у возилима

Министарство здравља наредило је данас спровођење три привремене мјере ради заштите становништва од даљег ширења коронавируса: