Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ПОСЈЕТА ЦРКВИ ХРИСТОВОГ ЈЕВАНЂЕЉА

ПОСЈЕТА ЦРКВИ ХРИСТОВОГ ЈЕВАНЂЕЉА
Датум објаве: 18.09.2020 15:04 | Аутор: ПР Слузба

Испис Штампај страницу


ммпДелегација Министарства за људска и мањинска права (МЉМП) посјетила је данас сједиште Цркве Христовог Јеванђеља у Подгорици, која у Црној Гори, организовано дјелује од 1996. године. 

 

Државни секретар мр Александар Саша Зековић, директор Директората за односе са вјерским заједницама др Исмет Латић и савјетница у МЉМП Нермина Дјоковић разговорали су са службеницима ове вјерске заједнице - Борисом Ћурчићем и Леоном Обрадовићем - о њеном положају, организацији и активностима. Диксутовано је о проблемима и изазовима у раду ове мале вјерске заједнице, посебно о искуству њеног друштвеног прихватања при чему се данас препознаје толерантан однос непосредног окружења. 

 

Црква Христовог Јеванђеља спада у протестантско еванђеоску цркву и ово је прва званична државна посјета овој малој вјерској заједници.

 

Констатовано је да је држава Црна Гора осигурала оптималан оквир за уживање вјерских слобода и права уз одлучност да спријечи сваку дискриминацију, вишедеценијску нетрпељивости и неразумијевање на вјерској основи.

 

Министарство за људска и мањинска прва