Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ОСУЂУЈЕМО АНТИМУСЛИМАНСКУ АКЦИЈУ У БЕРАНАМА

Датум објаве: 09.08.2020 14:22 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права осуђује застрашивање грађана исламске вјероисповијести у Беранама и саопштава да су црногорске власти одлучне и способне да свима осигурају безбједан и достојанствен живот. Слободно и отворено друштво и напредак грађанске Црне Горе су императив у сваком тренутку. 

 

Антимуслиманска акција у Беранама догодила се дан након окупљана присталица четничког покрета. Додатно су забрињавајући наводи да су му присуствовале и особе које обављају одговорне дужности у локалној самоуправи. Локалне власти имају додатну одговорност да снажно заступају демократске вриједности  и осигурају друштвено укључивање и прихватање свих грађана, без икаквих уступака према национализму или мржњи. 

 

Фашизам није само историјско памћење већ се, кроз популизам и радикализацију, препознаје као све присутнија савремена пријетња и често се прерушава у друге политичке покрете и идеје и присутан је у јавном простору. 

 

Имајући у виду посебност своје институционалне позиције, Министарство за људска и мањинска права ће још снажније доприносити ширењу антифашистичких вриједности на којима почива савремени концепт поштовања људских права и данашња Црна Гора. 

 

Министарство за људска и мањинска права