Manja slova Veća slova RSS

>

OSUĐUJEMO ANTIMUSLIMANSKU AKCIJU U BERANAMA

Datum objave: 09.08.2020 14:22 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osuđuje zastrašivanje građana islamske vjeroispovijesti u Beranama i saopštava da su crnogorske vlasti odlučne i sposobne da svima osiguraju bezbjedan i dostojanstven život. Slobodno i otvoreno društvo i napredak građanske Crne Gore su imperativ u svakom trenutku. 

 

Antimuslimanska akcija u Beranama dogodila se dan nakon okupljana pristalica četničkog pokreta. Dodatno su zabrinjavajući navodi da su mu prisustvovale i osobe koje obavljaju odgovorne dužnosti u lokalnoj samoupravi. Lokalne vlasti imaju dodatnu odgovornost da snažno zastupaju demokratske vrijednosti  i osiguraju društveno uključivanje i prihvatanje svih građana, bez ikakvih ustupaka prema nacionalizmu ili mržnji. 

 

Fašizam nije samo istorijsko pamćenje već se, kroz populizam i radikalizaciju, prepoznaje kao sve prisutnija savremena prijetnja i često se prerušava u druge političke pokrete i ideje i prisutan je u javnom prostoru. 

 

Imajući u vidu posebnost svoje institucionalne pozicije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će još snažnije doprinositi širenju antifašističkih vrijednosti na kojima počiva savremeni koncept poštovanja ljudskih prava i današnja Crna Gora. 

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava