Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) tradicionalno se pridružilo obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) tradicionalno se pridružilo obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice
Datum objave: 11.07.2020 12:22 | Autor: PR Sluzba

Ispis Štampaj stranicu


mmpMinistarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) tradicionalno se pridružilo obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice.

 

 

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u kontinuitetu promoviše značaj i važnost razvijanja kulture sjećanja i suočavanja s prošlošću.

 

 

Po njegovoj odluci, delegacija MLJMP u sastavu mr Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar, dr Ismet Latić, v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicamai Leon Đokaj, generalni direktor Direktorata za unaprjeđenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica položila je danas cvijeće i odala poštu žrtvama Srebrenice u Spomen parku na Pobrežju.

 

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, polazeći od principa moralnosti i humanizma, iskazuje poštovanje prema žrtvama, pruža podršku međunarodnoj pravdi i zastupa objektivno sagledavanje ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije. 

 

 

Spomen park na Pobrežju u Podgorici, podignut na inicijativu Vlade Crne Gore, otvoren je na 11. jula 2011. godine i predstavlja prvo zvanično obilježje sjećanja na civilne žrtve.

 

 

Spomen park posvećen svim civilnim žrtvama ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991 - 2001. godine.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava