Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сусрет Зенка- Меклуни: Одлучније и креативније у заштити људских права

Сусрет Зенка- Меклуни: Одлучније и креативније у заштити људских права
Датум објаве: 23.11.2017 14:45 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка састао се данас са сталном координаторком Система УН и сталном представницом УНДП за Црну Гору Фионом Меклуни, са којом је разговарао о проблему насиља над женама и насиља у породици који је све видљивије и у црногорском друштву.

Меклуни је представила овогодишњу идеју УН-а која ће обиљежити кампању "16 дана активизма у борби против насиља над женама и насиља у породици".

На састанку је разговарано и о резултатима недавно спроведеног истраживања у оквиру Програма „Подршка антидискриминационим и политикама родне равноправности“, финансираног од стране Делегације Европске уније у Црној Гори, а које је спровела Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, као имплементатор поменутог Програма, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права.

 

Министар Зенка је казао да ће Систем УН у земљи поуздан и искрен партнер Црне Горе у борби против ове и сваке друге негативне друштвене појаве, те да га радује квалитет и успјешност сарадње, будући да је она гарант одрживог унапријеђења друштва у цјелини.

Зенка је саопштио спремност Министарства да сарађује са свим релевантним актерима у циљу заштите и унапријеђења људских и мањинских права, посебно на превенцији и сузбијању негативних друштвених феномена као што је насиље.

Заједнички је констатовано да су за унапријеђење постојећег стања у области поштовања и заштите људских права потребне одлучније и креативније акције, које могу свести  све облике насиља на минимум.

Министарство за људска и мањинска права