Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Ускршња честитка министра Мехмеда Зенке

Датум објаве: 13.04.2017 12:52 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем православном и католичком свештенству и вјерницима/ама најсрдачније честитке поводом Ускрса, највећег  хришћанског празника.

Будући да Ускрс слави повратак у живот Исуса Христа, желим да свима који га прослављају донесе нову наду, спокој, веће разумијевање и поштовање себи ближњег, али и опраштање лоших ријечи, лоших намјера и лоших дјела. Празници попут овог посебно указују на потребу да избјегавамо подјеле у циљу општег напретка наше заједничке домовине Црне Горе.

Универзални карактер Ускрса пружа нам прилику да се подсјетимо темељних вриједности, јер обиљежавање овог најстаријег хришћанског празника прославља доказ да су те вриједности основа, не само вјере, него и богатог суживота у вишевјерској и вишенационалној Црној Гори.

Добри односи измјеђу различитих вјера у Црној Гори трају вјековима, његују се и унапријеђују. Хришћани вјерују да је својим страдањем Исус Христ спасио човјечанство, пружио му прилику да схвати дубље истине и загледа се у себе и свој одраз, препознајући грехове и учећи да прашта. Својом несебичном жртвом, Христ је научио људе колика је величина праштања и љубави, али и колико погубна може бити несвјесност.

Зато је једна од главних порука Ускрса да, ако праштамо, побијеђујемо све зло, настављамо носећи мир и склад у себи, поштујући универзалне вриједности хришћанства. Желим да овај празник прославите у кругу својих породица, у срећи и благостању, и духу међусобног уважавања, љубави и мира.

МИНИСТАР

Мехмед Зенка