Manja slova Veća slova RSS

>

Saradnja Minitarstva za ljudska i manjinska prava i SOS Nikšić

Datum objave: 29.07.2016 16:47 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Načelnica odeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Biljana Pejović primila je izvršnu direktoricu SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja, Natašu Međedović, koja ju je upoznale  sa aktuelnostima koje ova nevladina organizacija  sprovodi.

Međedovićeva je upoznala predstavnice ministarstva sa projektom “Izgradnja igrališta u skloništu za žene i djecu žrtve nasilja”, koji je sufinansiran od strane Ambasade Republike Poljske. 

Projekat je zvanično preporučen za finansiranje od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava, pri čemu  je definisano i kao jedan od partnera u promociji ciljeva i rezultata projekta.

Kako je istaknuto na sastanku, projekat doprinosi unapređenju uslova za bezbjedan i kvalitetan boravak djece i žena u SOS skloništu za žene i djecu žrtve nasilja u Nikšiću. U okviru projekta će do 30.septembra 2016. godine biti izgrađeno igralište.

Igralište  za djecu će biti opremljeno atraktivnim, prilagođenim, kreativnim i bezbjednim mobilijarom od drveta i stvoriće nove uslove za kvalitetan razvoj djece za vrijeme boravka u skloništu. Izgradnjom sjenika se stvaraju uslovi zadruženje i odmor na otvorenom žena i djece koji su smješteni u skloništu bez obzira na vremenske prilike.  

Nikšić rad SOS skloništa za žene i djecu žrtve nasilja na godišnjem nivou smješta od 70 do 100 osoba u urgentnim situacijama nasilja. Više od polovine smještenih osoba su djeca, najčešće školskog uzrasta.

Ministarstvo za ljudska i manjinska i prava i ova NVO su potpisnice sporazuma o međusobnoj saradnji, te je ovaj projekat samo jedna od zajednickih aktivnosti.

Načelnica Pejović je na kraju istakla da će Minstarstvo za ljudska i manjinska prava i dalje pružati podršku u realizaciji SOS projekata, te kao i do sada nastaviti sa konstruktivnom saradnjom. U planu je  rad na suzbijanju nasilja nad ženama i djecom.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava