Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar dr Numanović u posjeti đacima u Sutomoru

Ministar dr Numanović u posjeti đacima u Sutomoru
Datum objave: 10.07.2015 16:26 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministar za mmpljudska i manjinska prava dr Suad Numanović  obišao je danas đake,  pripadnike/ce romske i egipćanske zajednica,  koji  borave na ljetovanju u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Tragom dobre prakse, a u cilju sto brže integracije pripadnika/ca romske i egipćanske populacije u sve tokove društvenog života u crnogorsko društvo, Ministarstvo ovu aktivnost sprovodi kontinuirano već nekoliko godina. Sa zadovoljstvom je konstatovano da učenici/e potpuno opravdavaju svoje mjesto u okviru ovih aktivnosti, u ljetnjem I zimskom periodu i da nagrada za njihovu istrajnost sve više dobija na značaju.

Prilikom boravka na moru, đaci imaju priliku i da uče i obnavljaju znanje u vezi sa romskim jezikom i kulturom kroz radionice za neformalno učenje jezika, praksu koju je Ministarstvo uvelo u okviru svoje podrške uspješnijoj integraciji romske populacije tokom prošle godine.  Obrazovanje i podrška promociji nastavka obrazovanja, posebno za djecu pripadnika/ca ove zajednice je od presudnog značaja. Ona je osnov iznalaženju većih I boljih mogućnosti za zapošljavanje, a samim tim i doprinos smanjenju stope siromaštva ove populacije.

Učenike/ce  iz Podgorice, Nikšića i Berana okupila je ideja da uz malu podršku mogu videti, naučiti, pokušati i prepoznati  motivaciju da istraju u svojim nastojanjima da sebi I svojoj zajednica obezbijede boljeuslove i uspješnu socijalnu inkluziju.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava