Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар др Нумановић у посјети ђацима у Сутомору

Министар др Нумановић у посјети ђацима у Сутомору
Датум објаве: 10.07.2015 16:26 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за ммпљудска и мањинска права др Суад Нумановић  обишао је данас ђаке,  припаднике/це ромске и египћанске заједница,  који  бораве на љетовању у Дому солидарности у Сутомору.

Трагом добре праксе, а у циљу сто брже интеграције припадника/ца ромске и египћанске популације у све токове друштвеног живота у црногорско друштво, Министарство ову активност спроводи континуирано већ неколико година. Са задовољством је констатовано да ученици/е потпуно оправдавају своје мјесто у оквиру ових активности, у љетњем И зимском периоду и да награда за њихову истрајност све више добија на значају.

Приликом боравка на мору, ђаци имају прилику и да уче и обнављају знање у вези са ромским језиком и културом кроз радионице за неформално учење језика, праксу коју је Министарство увело у оквиру своје подршке успјешнијој интеграцији ромске популације током прошле године.  Образовање и подршка промоцији наставка образовања, посебно за дјецу припадника/ца ове заједнице је од пресудног значаја. Она је основ изналажењу већих И бољих могућности за запошљавање, а самим тим и допринос смањењу стопе сиромаштва ове популације.

Ученике/це  из Подгорице, Никшића и Берана окупила је идеја да уз малу подршку могу видети, научити, покушати и препознати  мотивацију да истрају у својим настојањима да себи И својој заједница обезбиједе бољеуслове и успјешну социјалну инклузију.

Министарство за људска и мањинска права