Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка: Влада Црне Горе показује пуну посвећеност постизању родне равноправности

Зенка: Влада Црне Горе показује пуну посвећеност постизању родне равноправности
Датум објаве: 11.11.2019 16:06 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе показује пуну посвећеност постизању родне равноправности, истакао је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка приликом уручивања уговора невладиним организација којима су одобрена средства за финансирање пројеката/програма невладиних организација у области родне равноправности по Јавном конкурсу “Кључ је у рукама жене” за 2019. годину, додајући да је и данашњи догађај још једна потврда реализације наших заједничких стратешких циљева.

 

Министар Зенка је изразио задовољство приликом све успјешније сарадње коју Министарство за људска и мањинска права има са цивилним сектором. У прилог томе говоре бројне заједничке активности, кампање, обуке, истраживања, реализација пројеката који директно утичу на заштиту права од дискриминације по основу пола, лични и друштвени развој жена, учешће у друштвеним процесима од значаја за унапређење укупног  положаја жена у Црној Гори.

Министар је истакао и веома важан вид сарадње на основу Закона о сарадњи са невладиним организацијама.

 

Последње двије године Министарство за људска и мањинска права, спроводи Јавни конкурс за расподјелу средстава за невадине организације у овој области. 

Зенка је подсјетио да је током 2018. године  са укупно 171.000€ у области родне равноправности подржано 11 пројеката, док је за 2019. годину из ове области опредијељено  290.000€, што је више од 50% у односу на прошлу годину.

 

Укупно 24 пројекта са највећим бројем бодова по оцјенама процјењивача/ца добило  је могућност да буду финансирана, поручио је Зенка.

 

Извршна директорица СОС телефона за жене и дјецу жртве насиља Подгорица Биљана Зековић се на крају захвалила у име свих невладиних организација које су добиле пројекат.

 

Министарство за људска и мањинска права