Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

19.01.2015.

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету Министар др Суад Нумановић посјетио је данас, у оквиру своје радне посјете Општини Улцињ, са својим сарадницима/ама и Албански национални савјет. Том приликом Министар је разговарао са предсједником савјета господином Генцијем Ниманбегуом.

06.12.2014.

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе

Договорено одржавање И. сједнице Мјешовитог одбора између Републике Хрватске и Црне Горе

Мерсудин Гредић, секретар Министарства за људска и мањинска права Владе Црне Горе и копредсједавајући црногорског дијела међувладиног Мјешовитог одбора, састао се у петак, 5. новембра, 2014.године са Даријом Крстичевић, шефицом Државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске и копредсједавајућом хрватског дијела међувладиног Мјешовитог одбора.

04.12.2014.

Најава: Сједница Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори

Секретар Министарства за људска и мањинска права и копредсједавајући Мјешовитог одбора за праћење споразума између Црне Горе и Републике Хрватске о заштити права црногорске мањине у Републици Хрватској и хрватске мањине у Црној Гори, г-дин Мерсудин Гредић, и секретар Мјешовитог одбора, г-дин Предраг Митровић, директор Управе за дијаспору у Министарству вањских послова и европских интеграција, боравиће сјутра, 05.12.2014. године у службеној посјети Републици Хрватској, приликом чега ће се састати са г-ђом Даријом Крстичевић, копредсједавајућом Мјешовитог одбора у име Владе Републике Хрватске, у циљу постизања договора о будућој сарадњи.

03.12.2014.

Радне посјете Општинама Тиват и Котор

Радне посјете Општинама Тиват и Котор

Леон Гјокај, генерални директор Министарства за људска и мањинска права и Сокољ Беганај виши савјетник у Министарству боравили су у радној посјети општинама Тиват и Котор. У име Општине Тиват присуствовали су Јованка Лаличић, главна администраторка и Босиљка Радоњић, секретарка Секретаријата за управу и друштвене дјелатности у име невладине организације „Удружење Египћана“ њен предсједник Џафер Брахими, док су се у Котору састали са представницима Општине Котор, Ромеом Муховићем самосталним савјетником за мањинска народе и РЕ попуцију, као и Анђелом Кучом, самосталном савјетницо за социјална питања.

27.11.2014.

Прва Регионална конференција „Заштита мањина у југоисточној Европи“.

Прва Регионална конференција „Заштита мањина у југоисточној Европи“.

Савјет Европе и Европска унија својим заједничким пројектом „ Унапређење људских права и заштита мањина у југоисточној Европи“ имају за циљ да побољшају приступ правима мањина на разним нивоима власти ,у складу са стандардима СЕ у овој области, а прије свега у складу са Оквирном конвенцијом за заштиту националних мањина и Европском повељом о регионалним и мањинским језицима.

01.11.2014.

Конференција поводом Монтенегро Прајда 2014.

Конференција поводом  Монтенегро Прајда 2014.

На конференцији за медије одржаној у ПР центру поводом Монтенегро Прајда 2014, генерални директор Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа Леон Гјокај истакао је да је превасходни задатак Владе Црне Горе реализација свих активности предвиђених Стратегијом унапређења квалитета живота ЛГБТ популације за период 2013-2018.

08.10.2014.

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову

Делегација Министарства за људска и мањинска права предвођена генералним директором Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница,Леоном Гјокајем, боравила је у радној посјети Министарству просвјете, науке и технолгије Владе Републике Косова повом уписа заинтересованих кандидата из Црне Горе на Универзитете на Косову.

03.10.2014.

ЈАВНИ ПОЗИВ за кандидатуру у процесу избора за члана/ицу у име Црне Горе у Комитету експерата Европске повеље за регионалне или мањинске језике

Позивамо све заинтересоване појединце/ке да се кандидују за члана/ицу, у име Црне Горе, Комитета експерата Европске повеље за регионалне или мањинске језике.

30.09.2014.

Мултикултурализам наша збиља

Мултикултурализам наша збиља

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић синоћ је у ЦНП-у свечано отворио једанаесту по реду манифестацију Мултикултурализам наша збиља која представља Црну Гору као примјер добре праксе по питању афирмације суживота.

29.09.2014.

Најава: Мултикултурализам наша збиља

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отвориће вечерас 29.09.2014. године, једанаесту по реду манифестацију Мултикултурализам наша збиља. Овогодишњи слоган манифестације је ,, Све за Црну Гору, Црну Гору ни за шта“.