Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту права мањинских народа

12.02.2016.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом напада на просторије Националног савјета Албанаца

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом напада на просторије Националног савјета Албанаца “Суживот у Црној Гори је остварив и успјешан докле год сваки грађанин/ка ужива пуно остваривање својих права и једнако поштује права и слободе других грађана/ки. Када је ријеч о правима мањинских народа и других мањинских националних заједница, јасно је да су мањински народи уградили темеље независне и суверене Црне Горе. Закон о мањинским правима и слободама гарантује исказивање, очување, његовање националног, етничког, културног, језичког и вјерског идентитета припадника/ца мањинских народа и других мањинских националних заједница у Црној Гори."

10.02.2016.

Листа пријављених кандидата/киња за члана/ицу Радне групе из НВО за израду Предлога Закона о мањинским правима и слободама

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Радне групе за израду Закона о измјенама и допунама закона о мањинским правима и слободама.

01.02.2016.

Јавни позив за предлагање кандидата/киње за Радну групу за израду Нацрта закона о измјенама и допунама закона о мањинским правима и слободама

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о измјенама и допунама закона о мањинским правима и слободама.

28.01.2016.

Најава:Обиљежавање 29. јануара, Дана интеркултуралности

Најава:Обиљежавање 29. јануара, Дана интеркултуралности

Поводом Дана интеркултуралности 29. јануара, Министарство за људска и мањинска права организује пројекцију документарног филма „Културни идентитет Подгорице - прије и послије Берлинског конгреса” , у конгресној сали хотела „Подгорица”, са почетком у 12 часова.

26.01.2016.

Листа кандидата/киња за Радну групу за израду Нацрта закона о измјенема и допунама Закона о мањинским правима и слободама

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/кињакоји/е су предложени/не за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о мањинским правима и слободама.

15.01.2016.

Јавни позив за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Нацрта закона о мањинским правима и слободама

На основу члана 9 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање кандидата/кандидаткиње за члана/чланицу Радне групе за израду Нацрта закона о мањинским правима и слободама.

22.12.2015.

Одржан ИВ квартални састанак са невладиним организацијама

Одржан ИВ квартални састанак са невладиним организацијама

У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је ИВ квартални састанак Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права. Састанку су присуствовали представници/е НВО”,Млади Роми”,”Почетак”,”Хуманитарац”, Матица Муслиманска, Центар за либералне студије, Јувентас, Цедем, Грађанске алијансе и Хрватског грађанског друштва.

10.12.2015.

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Најава: Округли сто "Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи"

Министарство за људска и мањинска права организује сјутра, 11. децембра, са почетком у 13 х, округли сто на тему „Роми у Црној Гори, Црна Гора у Европи“ у хотелу „ Франца“ у Бијелом Пољу. Министар др Суад Нумановић обратиће се у уводном дијелу, док ће о положају ромске заједнице у нашој земљи и даљој интегративној перспективи говорити представницици Министарства за људска и мањинска права, представници/е невладиних организација које се баве заштитом и унапређењем ромске и египћанске популације и Ромског савјета.

27.11.2015.

Листа кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола

Листа кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација)("Службени лист ЦГ бр.07/12") Министартсво за људска и мањинска права објављује листу кандидата/киња за Радну групу за Нацрт закона о избору, употреби и истицању националних симбола.

18.11.2015.

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

Најава: Штампан први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник

У Министарству за људска и мањинска права ће сјутра, 19. новембра, са почетком у 10х, бити презентован први Црногорско-ромски и Ромско-црногорски рјечник.