Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

27.05.2015.

Peti ciklus edukacija iz oblasti antidiskriminacionog ponašanja i prakse

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori započinje peti ciklus edukacija iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja i prakse. Cilj edukacije je osposobljavanje svih onih koji su dužni/e da pružaju zaštitu od diskriminacije po bilo kom osnovu.

13.05.2015.

Opština Tivat: jačanje stepena tolerancije

Danas je i sa Opštinom Tivat, unaprijeđena saradnja na zaštiti i unapređenju osnovnih ljudskih prava i jačanju tolerancije prema osoba drugačije seksualne orijentacije kroz potpisavanje Memoranduma o razumijevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta.

11.05.2015.

U Herceg Novom potpisan Memorandum o razumjevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije prema LGBT osobama

U Herceg Novom potpisan Memorandum o  razumjevanju i mjerama  u borbi protiv diskriminacije  prema  LGBT osobama

Danas su ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i predsjednik Opštine Herceg Novi Nikola Gojković potpisali Memorandum o razumjevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije prema LGBT osobama . Cilj potpisivanja ovog sporazuma je saradnja državnih i lokalnih vlasti na unapređivanju ljudskih prava i sloboda i uvažavanju različitosti LGBT zajednice u Crnoj Gori.

10.05.2015.

Dalji koraci u saradnji: primjeri dobre prakse Švedske i Crne Gore

Dalji koraci u saradnji: primjeri dobre prakse Švedske i Crne Gore

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa ministarkom kulture i demokratije Švedske Alis Bah Kunke i članovima/icama delegacije Švedske u okviru trodnevnog međunarodnog ministarskog IDAHO Foruma III koji je danas započeo u hotelu „Splendid“.

13.04.2015.

Saopštenje za javnost povodom incidenta u "Good Fellas"-u

Povodom incidenta koji se dogodio uoči jednog od najznačajnijih hrišćanskih praznika, Vaskrsa, na istaknutog borca za prava i slobode pripadnika/ca lgbt zajednice, izvršnog direktora nevladine organizacije LGBT Forum Progres i člana Vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije, Stevana Milivojevića, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava želi da obavjesti javnost da:

27.01.2015.

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

U školama su danas časovi istorije bili posvećeni temi ljudskog stradanja u genocidu koji su vršeni od strane nacista od 1939. do 1945. godine, odnosno Holokaustu. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizovalo je danas čas posvećen sjećanju na jedan od najsurovijih događaja u periodu Drugog svjetskog rata i žrtve, neminovnu i najtežu posljedicu svakog rata u Gimnaziji "Slobodan Škerović".

19.01.2015.

Ministar dr Numanović u radnoj posjeti Opštini Ulcinj

Ministar dr Numanović u radnoj posjeti Opštini  Ulcinj

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u radnoj posjeti Opštini Ulcinj gdje je sa predsjednikom Opštine gospodinom Fatmirom Gjekom razgovarao o aktuelnim temama saradnje ove Opštine i Ministarstva.

18.01.2015.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije prema LGBT osobama sa Opštinom Ulcinj

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović održaće sjutra, 19. januara, radni sastanak sa predsjednikom Opštine Ulcinj gospodinom Fatmirom Gjekom. Tom prilikom, a u cilju saradnje sa lokalnim vlastima na unapređenju položaja i zaštite prava LGBT zajednice, biće potpisan Memorandum o razumijevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama.

15.01.2015.

Završna konferencija projekta "Ubrzajmo ljudska prava"

Završna konferencija projekta "Ubrzajmo ljudska prava"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović učestvovao je danas na završnoj konferenciji projekta ''Ubrzajmo ljudska prava''. Ovaj projekat je od velikog značaja za pronalaženje strateških orjentira za nastavak borbe protiv diskriminacije.

05.01.2015.

Reagovanje na napad na aktivistu LGBT Foruma Progres

Povodom napada na aktivistu i člana LGBT Foruma Progres i domaćina LGBTIQ Socijalnog centra, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje napad i počinioce istog i poziva još jednom sve građane/ke na jedno mirno, respektabilno ponašanje i poštovanje i uvažavanje različitosti.