Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

15.10.2015.

Podrška zaštiti prava i sloboda LGBTIQ osoba

Iz razloga što je položaj lgbtiq osoba u Crnoj Gori bio pod uticajem dominantne društvene percepcije da njihovo postojanje predstavlja kršenje morala i vrijednosti o poželjnom načinu života, Vlada Crne Gore donijela je Strategiju za unapređenje kvaliteta života lgbt osoba u Crnoj Gori 2013-2018 kao svoj sistemski odgovor da se odlučno bori protiv svih oblika diskriminacije.

15.10.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom jučerašnjih uvreda na račun poslanika/ca Skupštine Crne Gore

Povodom uvreda koje su tokom jučerašnjeg dana ispred zgrade Skupštine Crne Gore upućene poslanicima/ama Skupštine od strane učesnika/ca protesta, te izoštrenih uvreda po osnovu nacionalne, vjerske i pripadnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava reaguje sledećim saopštenjem za javnost:

14.10.2015.

Radni skup ekspertskog tima o harmonizaciji propisa sa Zakonom o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom započeo danas u Bečićima

Radni skup ekspertskog tima o harmonizaciji propisa sa Zakonom o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom započeo danas u Bečićima

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova šefica Misije OSCE u CRnoj Gori i šef Ambasade Republike Češke Petr Šmejkal, otvorili su danas, u Bečićima, radni skup posvećen usklađivanju antidiskriminatornog zakonodavstva koji se odnosi na zaštitu od diskriminacije osoba sa invaliditetom sa međunarodnim standardima i unutrašnjim zakonodavstvom.

14.10.2015.

15. oktobar - Međunarodni dan bijelog štapa

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović uputio je osobama sa oštećenim vidom čestitku povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, odnosno osoba sa oštećenim vidom, 15.oktobra.

13.10.2015.

Sjutra počinje trodnevni radni skup posvećen usklađivanju antidiskriminacionog zakonodavstva iz oblasti zaštite od diskriminacije osoba sa invaliditetom

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova šefica Misije OSCE u Crnoj Gori i predstavnik Ambasade Republike Česške Petr Šmejkal, otvoriće sjutra, 14. oktobra 2015. godine radni skup posvećen usklađivanju antidiskriminacionog zakonodavstva koji se odnosi na zaštitu od diskriminacije osoba sa invaliditetom sa međunarodnim standardima i unutrašnjim pravnim poretkom.

08.10.2015.

Ministar dr Numanović razgovarao sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman

Ministar dr Numanović razgovarao sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović razgovarao je sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman, koja je boravila u posjeti Crnoj Gori.

05.10.2015.

Treći seminar petog godišnjeg edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja započeo danas u Pržnu

Treći seminar petog godišnjeg  edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja započeo danas u Pržnu

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović pozdravio je učesnike/e ovogodišnjeg edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja i prakse, koji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori sprovodi petu godinu za redom, a čija je treća seminar/radionica započela sa realizacijom danas u Pržnu.

10.09.2015.

Sastanak povodom razmatranja aktuelnih problema LGBT zajednice

Sastanak povodom razmatranja aktuelnih problema LGBT zajednice

Nacionalni koordinator za sprovođenje Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba za 2015 i savjetnik Predsjednika Vlade za ljudska prava, dr Jovan Kojičić, održao je dana 9. septembra 2015 u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, sastanak sa predstavnicima/ama NVO i LGBT zajednice.

03.09.2015.

Kampanja “Poštuj različitost! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sprovodi kampanju pod sloganom “Poštuj različitost! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!”, koja je započeta ovog ljeta postavljanjem mreže bilborda na najfrekventnijim saobraćajnicama u Crnoj Gori.

30.08.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na tekst „Pravila bordela“ objavljen u dnevnim novinama „Vijesti“

Mediji i javna riječ treba da budu u funkciji zaštite ljudskih prava, a ne suprotno. Novinarska etika, upravo nalaže da ne dođe do kršenja ljudskih prava.