Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

04.07.2016.

Panel diskusija o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori održana u Kotoru

Panel diskusija o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori održana u Kotoru U Kotoru je danas održana peta panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.Učesnike/ce panel diskusije kao i sve prisutne, pozdravio je predsjednik opštine Kotor Aleksandar Stjepčević lično. On je rekao da grad Kotor oduvijek baštini prave vrijednosti, a poštovanje osnovnih ljudskih prava je svakako jedna od najvažnijih vrijednosti svakog pojedinca/ke.

03.07.2016.

Panel o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Kotoru

U opštini Kotor, sjutra, 4.7.2016. godine, održaće se peta, od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“.

30.06.2016.

Najava: Panel diskusija o doprinosu unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Herceg Novom

Najava: Panel diskusija o doprinosu unapređenja kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Herceg Novom

U opštini Herceg Novi, održava se sjutra, 1.7.2016. godine, četvrta od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“.

28.06.2016.

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi"

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govorio je na otvaranju dvodnevne regionalne konferencije na temu pravne zaštite u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi, koju organizuje Otvoreni regionalni fond za pravnu reformu Jugoistočne Evrope.

24.06.2016.

Završena seminar/radionica na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Završena  seminar/radionica  na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kontinuirano sprovodi istraživanja o stepenu diskriminacije i netolerancije, kao i nivoa socijalne i etničke distance prema pojedinim društvenim grupama, kao i praćenje stavova građana Crne Gore o pojavi diskriminacije. Rezultati poslednjeg istraživanja od decembra 2015. godine pokazuju da su prema mišljenju građana Crne Gore najviše diskriminisani Romi, zatim homoseksualci, a potom lica sa invaliditetom.

24.06.2016.

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Danilovgrad i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom pštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i sekretarkom Skupštine opštine Danilovgrad Stanislavom Bošković.

22.06.2016.

Najava: seminar/radionica na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori organizuju sjutra, 23. juna 2016 godine, seminar/radionicu na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“, sa početkom u 10:30 h, u hotelu “Maestral“, u Pržnu.

21.06.2016.

O toleranciji i uvažavanju različitosti razgovarano na panelu u Bijelom Polju

O toleranciji i uvažavanju različitosti razgovarano na panelu u Bijelom Polju

Treća panel diskusija na temu doprinosa unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, održana je danas u Bijelom Polju. Na panelu je diskutovano o unapređenju prava i sloboda osoba drugačije seksualne orijentacije, te neophodnosti informisanja opšte i stručne javnosti o značaju tolerancije i uvažavanja različitosti. Istaknuto je da je Crna Gora pokazala vidne i zapažene rezultate kada je riječ o vođenju lgbt politike, te da s pravom nisu izostale i pohvale sa relevantnih evropskih i međunarodnih adresa.

20.06.2016.

Najava:Panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Bijelom Polju

Najava:Panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Bijelom Polju

Treća,od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“, biće održana sjutra, 21. juna 2016. godine, u Bijelom Polju.

15.06.2016.

Odgovor Ministarstva za ljudska i manjinska prava na neosnovane i neprimjerene optužbe LGBT Foruma Progress

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima višegodišnju, otvorenu, direktnu i vrlo kvalitetnu komunikaciju i saradnju sa LGBT Forumom Progress, te nije bilo razloga da ova NVO istupi u javnost sa neprovjerenim informacijama i neprimjerenim obraćanjem ministru Numanoviću, koji je uvijek pokazivao razumijevanje, kooperativnost i uvažavanje svih nevladinih organizacija jednako i spremnost za saradnju, kroz institucionalni I zakonodavni okvir.