Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

19.07.2016.

Najava:Završni okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije sjutra u Podgorici

Posljednji okrugli sto u okviru programa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije održaće se sjutra, 20. jula, u Podgorici. Javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zabrani diskriminacije traje od 13. juna 2016. godine i završava se 25. jula 2016. godine.

18.07.2016.

U Herceg Novom održan drugi okrugli sto o Nacrtu zakona oizmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

U Herceg Novom održan drugi okrugli sto o Nacrtu zakona oizmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

U Herceg Novom, održan je danas drugi okrugli sto o Nacrtu zakona oizmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije. Prisutnima je predstavljen tekst Nacrta zakona i data mogućnost da, svojim stručnim komentarima, sugestijama i predlozima, dodatno

15.07.2016.

Najava: drugi okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije u ponedjeljak, u Herceg Novom

Ministarstvo poziva sve zainteresovane da se uključe u Javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije, koja će trajati do 25. jula o.g.Drugi okrugli sto odžaće se u ponedjelak, u Herceg Novom.

11.07.2016.

Posljednja u nizu panel diskusija o lgbt pravima sjutra u Ulcinju

Posljednja u nizu panel diskusija sa ciljem doprinosa unapređenju kvaliteta života lgbt osoba u Crnoj Gori, održaće se sjutra, 12. jula 2016. godine, u Ulcinju. Podsjećamo da događaj organizuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

10.07.2016.

Najava: Okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja Javne rasprave u pripremi zakona, organizuje u utorak, 12. jula 2016. godine, prvi okrugli sto u okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

10.07.2016.

O unapređenju i zaštiti prava i sloboda lgbt populacije razgovaraće se sjutra i u Baru

U Baru se sjutra, 11. jula, održava panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

08.07.2016.

Jačanje politike iz oblasti uvažavanja različitosti na lokalnom nivou

Jačanje politike iz oblasti uvažavanja različitosti na lokalnom nivou

U Budvi je danas održana panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBTIQ populacije. Opština Budva jedna je od dvanaest crnogorskih opština koje su, do sada potpisale Memorandum o saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a cilj kojeg je unapređenje položaja i zaštite prava LGBT zajednice i eliminisanje svih oblika diskriminacije na lokalnom nivou.

07.07.2016.

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba

U Prijestonici razgovarano o unapređenju kvaliteta života LGBT osoba

Na Cetinju je danas održana šesta panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori.

07.07.2016.

LGBT panel diskusija sjutra u Budvi

U Budvi se sjutra, 8. jula, održava sedma panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.07.2016.

U Prijestonici Cetinje razgovaraće se sjutra o unapređenju kvaliteta života LGBT populacije

U Prijestonici Cetinje će sjutra, 7. jula, biti održana šesta, od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“. U organizaciji događaja učestvuju NVO Juventas i Queer Montenegro, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.