Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

15.10.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом јучерашњих увреда на рачун посланика/ца Скупштине Црне Горе

Поводом увреда које су током јучерашњег дана испред зграде Скупштине Црне Горе упућене посланицима/ама Скупштине од стране учесника/ца протеста, те изоштрених увреда по основу националне, вјерске и припадности, Министарство за људска и мањинска права реагује следећим саопштењем за јавност:

14.10.2015.

Радни скуп експертског тима о хармонизацији прописа са Законом о забрани дискриминације особа са инвалидитетом започео данас у Бечићима

Радни скуп експертског тима о хармонизацији прописа са Законом о забрани дискриминације особа са инвалидитетом започео данас у Бечићима

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова шефица Мисије ОСЦЕ у ЦРној Гори и шеф Амбасаде Републике Чешке Петр Шмејкал, отворили су данас, у Бечићима, радни скуп посвећен усклађивању антидискриминаторног законодавства који се односи на заштиту од дискриминације особа са инвалидитетом са међународним стандардима и унутрашњим законодавством.

14.10.2015.

15. октобар - Међународни дан бијелог штапа

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић упутио је особама са оштећеним видом честитку поводом Међународног дана бијелог штапа, односно особа са оштећеним видом, 15.октобра.

13.10.2015.

Сјутра почиње тродневни радни скуп посвећен усклађивању антидискриминационог законодавства из области заштите од дискриминације особа са инвалидитетом

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова шефица Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и представник Амбасаде Републике Чесшке Петр Шмејкал, отвориће сјутра, 14. октобра 2015. године радни скуп посвећен усклађивању антидискриминационог законодавства који се односи на заштиту од дискриминације особа са инвалидитетом са међународним стандардима и унутрашњим правним поретком.

08.10.2015.

Министар др Нумановић разговарао са специјалном савјетницом за питања особа са инвалидитетом у Стејт Департменту госпођом Џудит Хјуман

Министар др Нумановић разговарао са специјалном савјетницом за питања особа са инвалидитетом у Стејт Департменту госпођом Џудит Хјуман

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић разговарао је са специјалном савјетницом за питања особа са инвалидитетом у Стејт Департменту госпођом Џудит Хјуман, која је боравила у посјети Црној Гори.

05.10.2015.

Трећи семинар петог годишњег едукативног циклуса из области антидискриминаторног понашања започео данас у Пржну

Трећи семинар петог годишњег  едукативног циклуса из области антидискриминаторног понашања започео данас у Пржну

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић поздравио је учеснике/е овогодишњег едукативног циклуса из области антидискриминаторног понашања и праксе, који Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори спроводи пету годину за редом, а чија је трећа семинар/радионица започела са реализацијом данас у Пржну.

10.09.2015.

Састанак поводом разматрања актуелних проблема ЛГБТ заједнице

Састанак поводом разматрања актуелних проблема ЛГБТ заједнице

Национални координатор за спровођење Стратегије унапређења квалитета живота ЛГБТ особа за 2015 и савјетник Предсједника Владе за људска права, др Јован Којичић, одржао је дана 9. септембра 2015 у Министарству за људска и мањинска права, састанак са представницима/ама НВО и ЛГБТ заједнице.

03.09.2015.

Кампања “Поштуј различитост! Одбаци дискриминацију! Прихвати човјека!”

Министарство за људска и мањинска права спроводи кампању под слоганом “Поштуј различитост! Одбаци дискриминацију! Прихвати човјека!”, која је започета овог љета постављањем мреже билборда на најфреквентнијим саобраћајницама у Црној Гори.

30.08.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст „Правила бордела“ објављен у дневним новинама „Вијести“

Медији и јавна ријеч треба да буду у функцији заштите људских права, а не супротно. Новинарска етика, управо налаже да не дође до кршења људских права.

17.08.2015.

Реаговање на хомофобично насиље у дискотеци "Топ Хилл" у Будви

Поводом напада радника обезбјеђења у дискотеци "Топ Хилл", у Будви, на двојицу припадника лгбт заједнице, који се десио 16. августа 2015. године, у поменутој дискотеци, Министарство за људска и мањинска права најоштрије осуђује напад и починиоца истог, те позива још једном све грађане/ке на једно мирно, респектабилно понашање и поштовање и уважавање различитости.