Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

26.04.2016.

Најава: Почиње ВИ циклус едукација о забрани дискриминације

Најава: Почиње ВИ циклус едукација о забрани дискриминације Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори започиње нови, ВИ циклус едукација о забрани дискриминације, промоцији једнакости и поштовању принципа равноправности.

14.04.2016.

Конференција на тему бриге о старим лицима започела данас у општини Бар

Конференција на тему бриге о старим лицима започела данас у општини Бар

У Сутомору је данас започео рад дводневне регионалне конференције на тему проширења обима сервиса за услугу старим лицима и постизања њихове одрживости. Учесници/е конференције су представници организације Црвеног крста из Црне Горе, Италије, Србије и Босне и Херцеговине.

15.03.2016.

Представљен пројекат "Подршка националним институцијама у превенцији дискриминације у Црној Гори"

Представљен пројекат "Подршка националним институцијама у превенцији дискриминације у Црној Гори"

Након завршеног пројекта СОЦЦЕР, у децембру прошле године, којим је Савјет Европе пружио подршку институцији Заштитника људских права и слобода Црне Горе и Уставном суду, данас је, у Подгорици одржана конференција поводом обиљежавања почетка пројекта “Подршка националним институцијама у превенцији дискриминације”. Подршку пројекту дала је и Европска унија.

14.03.2016.

Листа кандидата/киња предложених за Радну групу за израду Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња предложених за Радну групу за израду Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

08.03.2016.

Саопштење за јавност поводом наводне злоупотребе људских права штићеника/ца Завода "Комански мост"

Саопштење за јавност поводом наводне злоупотребе људских права штићеника/ца Завода "Комански мост"

Трагом информације да су се пунољетни/е штићеници/е Јавне установе Завод „Комански мост” нашли/е у бирачком списку, Министарство за људска и мањинска права најоштије осуђује потенцијалне злоупотребе лица са тешким облицима инвалидитета по било ком основу.

01.03.2016.

Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности поводом израде Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

Министратсво за људска и мањинска права упућује Јавни позив за консултовање заинтересоване јавности поводом израде Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

01.03.2016.

Јавни позив за предлагање члана/ице за Радну групу за израду Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ''бр. 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу радне групе за израду Акционог плана за 2016. годину за имплементацију Стратегије унапређења квалитета живота ЛГБТ особа у Црној Гори 2013-2018.

17.02.2016.

Конференција "Третман болести зависности у Црној Гори- прилике и потребе"

Ресорно Министарство до сада је на годишњем нивоу, почев од 2011. године, спровело В циклуса едукација о механизмима заштите од дискриминације и промоцији антидискриминаторног понашања и праксе. Ову комплексну обуку прошли су представници/е органс државне управе, правосудних органа, органа локалне самоуправе, представници/е свих подружних јединица и испостава полиције, представници/е свих инспекцијских служби, судова за прекршаје и представници/е тужилаштва.

16.02.2016.

Листа кандидата/киња за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

Листа кандидата/киња за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

05.02.2016.

Јавни позив за кандидата/кињу за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о забрани дискриминације

Јавни позив за кандидата/кињу за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о забрани дискриминације

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ'' бр. 7/12),Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације.