Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

16.12.2016.

Министар Зенка на дискусији о праву на породицу

Министар Зенка на дискусији о праву на породицу Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је на панел дискусији “Право на породицу” која је данас одржана у Подгорици, у организацији НВО Јувентас са партнерима ЛГБТИQ Асоцијацијом Квир Монтенегро и Институтом за правне студије.

15.12.2016.

Усвојена Стратегија за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године

Влада Црне Горе усвојила је јуче, 15. децембра, Стратегију за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године. Стратегија представља посебан документ у Црној Гори, који се бави имплементацијом политике заштите права лица са инвалидитетом од дискриминације и промоције једнакости са другим лицима.

13.12.2016.

Нова публикација у стручној литератури о ЛГБТ инклузији

Нова публикација у стручној литератури о ЛГБТ инклузији

Министарство за људска и мањинска права, Савјет за грађанску контролу полиције и Управа полиције Министарства унутрашњих послова, уз партнерство са Међународном Полицијском Асоцијацијом (ИПА) Секција Црна Гора, креирали су и издали зборник научних и стручних радова под називом “Безбједност и основна права: Димензије и перспективе сигурности ЛГБТ особа”.

11.12.2016.

Завршетак шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организује завршну семинар/радионицу шестог едукативног циклуса о антидискриминационом законодавном оквиру са механизмима заштите.

09.12.2016.

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

О правима дјеце са инвалидитетом у Црној Гори данас разговарано на радионици УМХЦГ-а

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је данас на националној радионици „Дјеца с инвалидитетом у Црној Гори кроз објектив УН Конвенције о правима особа са са инвалидитетом”, коју је организовало Удружење младих са хендикепом Црне Горе у сарадњи с Европским форумом особа с инвалидитетом и УНИЦЕФом.

14.11.2016.

Јавни позив за предлагање мјера за Акциони план за Стратегију за унапређење квалитета живота ЛГБТ особа

На основу члана 3 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ“, број 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив за консултације ЛГБТ особама, ЛГБТ групама и невладиним организацијама, невладиним организацијама...

22.09.2016.

Усвојена Анализа о усклађености прописа у Црној Гори са Законом о забрани дискриминације лица са инвалидитетом

Влада Црне Горе усвојила је данас Анализу усклађености прописа у Црној Гори са Законом о забрани дискриминације лица са инвалидитетом и Конвенцијом УН о правима лица са инвалидитетом, са препорукама за хармонизацију.Документ садржи свеобухватну анализу законодавства Црне Горе и покрива тринаест области законског регулисања у шездесетак законских текстова.

09.09.2016.

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Радна посјета општинама Петњица и Гусиње: Предузетничке потенцијале претворити у нове погоне и нова радна мјеста

Министар економије Владимир Каварић и министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић боравили су данас у радној посјети општини Петњица током које су разговарали су са предсједником општине Самиром Аговићем и локаним привредницима...

04.08.2016.

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

Извјештај о одржаној јавној расправи поводом Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације

19.07.2016.

Најава:Завршни округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације сјутра у Подгорици

Посљедњи округли сто у оквиру програма јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о забрани дискриминације одржаће се сјутра, 20. јула, у Подгорици. Јавна расправа о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о Забрани дискриминације траје од 13. јуна 2016. године и завршава се 25. јула 2016. године.