Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за унапређење и заштиту људских права и слобода

20.07.2017.

Колашин домаћин радионице “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова”

Колашин домаћин радионице “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова” У Колашину је одржана дводневна радионица “Израда локалних инклузивних ЛГБТИ акционих планова”, која је имала за циљ упознавање учесника/ца са прегледом постојећих локалних ЛГБТИ акционих планова у Европи, развијањем вјештина у изради локалних акционих планова у Црној Гори, те идентификовањем и дефинисањем кључних праваца дјеловања у оквиру истих.

11.07.2017.

Обиљежен Дан сјећања на жртве ратова вођених на просторима бивше СРФЈ

Обиљежен Дан сјећања на жртве ратова вођених на просторима бивше СРФЈ

Поводом обиљежавања Дана сјећања на цивилне жртве ратова вођених на просторима бивше СФРЈ у периоду 1991-2001., делегација Владе Црне Горе, у чијем саставу су били потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин и министарка без портфеља Марија Вучиновић, положила је данас цвијеће на спомен обиљежје у парку „Побрежје“, у Подгорици... Видео

03.07.2017.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ''бр. 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

23.06.2017.

Листа кандидата/киња НВО

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

12.06.2017.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за Комисију за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021.

У складу са Уредбом о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација (''Сл.лист ЦГ''бр. 7/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Комисије за праћење спровођења Стратегије за заштиту лица са инвалидитетом од дискриминације и промоцију једнакости за период 2017-2021 године.

04.06.2017.

Сјутра почиње ВИИ циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе

Овогодишњи циклус едукација о примјени антидискриминационог законодавства, понашања и праксе почиње сјутра, 5. јуна, у Пржну. Едукативни циклус Министарство за људска и мањинска права и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори успјешно реализују седму годину за редом.

19.05.2017.

Међународни министарски форум ИДАХОТ 2017.

Међународни министарски форум ИДАХОТ 2017.

Медјународни дан борбе против хомофобије и трансфобије (ИДАХО) који се обиљежава 17. маја прати, почев од 2013. године и одржавање међународне конференције посвећене питањима права и слобода ЛГБТ особа ИДАХОТ Форум. Овогодишњи ИДАХОТ Форум одржава се у Бриселу и бави се темом значаја породице, односно јачања улоге коју породица има у животу сваког појединца/ке, а посебно у контексту особа које су другачије сексуалне оријентације.

17.05.2017.

Сусрет Зенка - Оздемир: Савремена друштва треба да цијене у већој мјери људске вриједности

Сусрет Зенка - Оздемир: Савремена друштва треба да цијене у већој мјери људске вриједности

Стварајући заједничку историју,развијајући пријатељске међуљудске односе, културу, обичаје и традицију, Турска и Црна Гора, поштујући систем старих вриједности, као и тековине савременог доба и промјене које оно доноси, оствариле су блиску и веома успјешну сарадњу, закључено је у разговору министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенке и директора турског културног центра у Подгорици Јунус Емра, Џихана Оздемира.

29.12.2016.

Представљен припручник за медије "Како извјештавати о женама са инвалидитетом"

Представљен припручник за медије "Како извјештавати о женама са инвалидитетом"

У организацији Министарства за људска и мањинска права и НВО “Женска акција”, у Подгорици је представљен приручник за медије - Како извјештавати о женама са инвалидитетом.

16.12.2016.

Министри Зенка и Љумовић представници Владе Црне Горе на овогодишњем Монтенегро Прајду

Министри Мехмед Зенка и Јанко Љумовић представници су Владе Црне Горе који ће ове године учествовати на Монтенегро Прајду, који се одржава сјутра 17. децембра у Подгорици.