Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Брошура: ''ДАКЛЕ, ШТО ЈЕ ТО СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ'

Брошура:
Датум објаве: 06.10.2020 10:02 | Аутор: ПР Слузба

Испис Штампај страницу


“У оквиру пројеката Савјета Европе ''Крај сексуалном злостављању и сексуалној експлоатацији дјеце путем интернета'' (Енд Онлине Цхилд Сеxуал Еxплоитатион анд Абусе@Еуропе) чија је Црна Гора корисница, припремљена је верзија Ланзарот Конвенције прилагођена дјеци, под називом ''ДАКЛЕ, ШТО ЈЕ ТО СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ''. У оквиру поменутог пројекта, Министарство за људска и мањинска права је, у сарадњи са Надзорним комитетом Савјета Европе за праћење реализације овог пројекта, припремило за објављивање брошуру на црногорском језику.

 

Брошура покрива теме сексуалности и сексуалног злостављања, користец́и неколико сценарија прилагођених дјеци и тинејџерима. Главна порука брошуре је да дјеца и тинејџери нису сами и да уколико ако имају питања или им треба савјет требали би да контактирају особе којима верују, укључујуц́и родитеље, чланове породице, вршњаке, наставнике, психологе, телефонске линије за помоц́ дјеци и сл. Публикација такође пружа преглед главних начела Ланзарот конвенције, користец́и терминологију прилагођену дјеци и тинејџерима.

 

Брошура: ''ДАКЛЕ, ШТО ЈЕ ТО СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАЊЕ'' доступна је на линку: хттпс://рм.цое.инт/транслатион-со-тхис-ис-сеxуал-абусе-мон/16809ее4фд.

 

Више информација о брошури можете пронаћи на линку:  хттпс://www.цое.инт/ен/wеб/цхилдрен/-/публицатион-оф-тхе-со-тхис-ис-сеxуал-абусе-бооклет-лаид-оут-ин-еигхт-лангуагес-wитхин-тхе-сцопе-оф-тхе-цоунцил-оф-еуропе-пројецт-то-енд-онлине-цхилд-с.”

Министарство за људска и мањинска права