Manja slova Veća slova RSS

>

Brošura: ''DAKLE, ŠTO JE TO SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE'

Brošura:
Datum objave: 06.10.2020 10:02 | Autor: PR Sluzba

Ispis Štampaj stranicu


“U okviru projekata Savjeta Evrope ''Kraj seksualnom zlostavljanju i seksualnoj eksploataciji djece putem interneta'' (End Online Child Sexual Exploitation and Abuse@Europe) čija je Crna Gora korisnica, pripremljena je verzija Lanzarot Konvencije prilagođena djeci, pod nazivom ''DAKLE, ŠTO JE TO SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE''. U okviru pomenutog projekta, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je, u saradnji sa Nadzornim komitetom Savjeta Evrope za praćenje realizacije ovog projekta, pripremilo za objavljivanje brošuru na crnogorskom jeziku.

 

Brošura pokriva teme seksualnosti i seksualnog zlostavljanja, koristeći nekoliko scenarija prilagođenih djeci i tinejdžerima. Glavna poruka brošure je da djeca i tinejdžeri nisu sami i da ukoliko ako imaju pitanja ili im treba savjet trebali bi da kontaktiraju osobe kojima veruju, uključujući roditelje, članove porodice, vršnjake, nastavnike, psihologe, telefonske linije za pomoć djeci i sl. Publikacija takođe pruža pregled glavnih načela Lanzarot konvencije, koristeći terminologiju prilagođenu djeci i tinejdžerima.

 

Brošura: ''DAKLE, ŠTO JE TO SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE'' dostupna je na linku: https://rm.coe.int/translation-so-this-is-sexual-abuse-mon/16809ee4fd.

 

Više informacija o brošuri možete pronaći na linku:  https://www.coe.int/en/web/children/-/publication-of-the-so-this-is-sexual-abuse-booklet-laid-out-in-eight-languages-within-the-scope-of-the-council-of-europe-project-to-end-online-child-s.”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava