Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

РЕАГОВАЊЕ МЉМП: ЈОШ ОДЛУЧНИЈЕ ПРОТИВ СТЕРЕОТИПА и ПРЕДРАСУДА

Датум објаве: 25.07.2020 20:53 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права (МЉМП) поштује независност и самосталност сваког адвоката и указује да адвокатска професија има одговорност да кроз владавину права доприноси отвореном друштву у којем се на различитост не одговара најавом насиља. 

 

МЉМП се препознаје по својим досљедним напорима и резултатима на плану друштвеног прихватања свих особа које припадају ЛГБТ заједници. Посебно смо посвећени промоцији толеранције и стварању окружења у којем су сви грађани, без озбира на сексуалну орјентацију и родни идентитет, прихваћени и безбједни. 

 

Осуђујемо сваки иступ и приступ који једне грађане због њиховог идентитета односно личних својстава, особина или увјерења  ставља у подређени положај у односу на друге грађане у сличној ситуацији. 

 

МЉМП ће наставити одлучну борбу против стереотипа, предрасуда и хетеросексизма помажући сваком грађанину у разумијевању и прихватању различитости.

 

Министарство за људска и мањинска права пружа подршку новинарки Дамири Калач, из независног дневника “Вијести”, која кроз свој рад преиспитује друштвене норме и негативне реакције у односу на сексуалну орјентацију и родни идентитет и препозната је по заступању и одбрани људских права различитих друштвених група. 

Министарство за људска и мањинска права