Manja slova Veća slova RSS

>

REAGOVANJE MLJMP: JOŠ ODLUČNIJE PROTIV STEREOTIPA i PREDRASUDA

Datum objave: 25.07.2020 20:53 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) poštuje nezavisnost i samostalnost svakog advokata i ukazuje da advokatska profesija ima odgovornost da kroz vladavinu prava doprinosi otvorenom društvu u kojem se na različitost ne odgovara najavom nasilja. 

 

MLJMP se prepoznaje po svojim dosljednim naporima i rezultatima na planu društvenog prihvatanja svih osoba koje pripadaju LGBT zajednici. Posebno smo posvećeni promociji tolerancije i stvaranju okruženja u kojem su svi građani, bez ozbira na seksualnu orjentaciju i rodni identitet, prihvaćeni i bezbjedni. 

 

Osuđujemo svaki istup i pristup koji jedne građane zbog njihovog identiteta odnosno ličnih svojstava, osobina ili uvjerenja  stavlja u podređeni položaj u odnosu na druge građane u sličnoj situaciji. 

 

MLJMP će nastaviti odlučnu borbu protiv stereotipa, predrasuda i heteroseksizma pomažući svakom građaninu u razumijevanju i prihvatanju različitosti.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pruža podršku novinarki Damiri Kalač, iz nezavisnog dnevnika “Vijesti”, koja kroz svoj rad preispituje društvene norme i negativne reakcije u odnosu na seksualnu orjentaciju i rodni identitet i prepoznata je po zastupanju i odbrani ljudskih prava različitih društvenih grupa. 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava