Manja slova Veća slova RSS

>

Podrška još jednom uspješno održanom Montenegro prajdu

Podrška još jednom uspješno održanom Montenegro prajdu
Datum objave: 13.12.2015 16:50 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


U Podgorici je danas održan treći po redu Montenegro pride. Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, sa svojim saradnicima/ama, prisustvovao je događaju podržavajući pripadnike/ce ove ranjive društvene kategorije u njihovim zalaganjima za bolje poštovanje osnovnih ljudskih prava.

Otvorenost ne može ukloniti predrasude, ali jeste dobar početak! U svojim nastojanjima da unaprijedi poštovanje ljudskih prava, uporno idemo bolje, dalje, snažnije… Država Crna Gora pruža podršku integraciji svih ranjivih društvenih grupa, u saradnji sa međunarodnim organizacijama, institucijama i prije svega nevladinim organizacijama koje se zalažu za zaštitu i unapređenje prava lgbt zajednice.

Podrška je neophodna svih 365 dana u godini. Ne samo kad stvore najpovoljniji uslovi za to.

Ministar Numanović je poručio da u agendi borbe za ljudska prava, za njihovo puno poštovanje i uvažavanje, nema mjesta za pauze. Svaki građanin/ka naše zemlje mora osjećati jednaku sigurnost da živi mirno i bez straha bez obzira na svoju različitost. Takođe, ovogodišnja Povorka,  koja je protekla sasvim mirno, i sa novom maršutom, ostavila je opšti utisak da stvari idu na bolje i da Crna Gora svjesno napreduje u jačanju tolerancije i uvažavanju različitosti.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava