Manja slova Veća slova RSS

>

Svečanost u Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Svečanost u Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom
Datum objave: 03.12.2015 10:11 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


mmpMinistarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je juče svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“. Svečanost su otvorili ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i direktor centra Zoran Bošković.

Misija OEBS –a u Crnoj Gori pružila je podršku realizaciji ovog događaja, što je još jedan od vidova uspješne saradnje koju Ministarstvo osvaruje sa ovom organizacijom. Ovom prilikom uručene su interaktivne table za pomoć u učenju korisnicima resursnih centara za djecu i mlade „Podgorica“, za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom“1. jun“ i školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora „Dr Peruta Ivanović“ iz Kotora.
Povod ove organizacije bio je druženje sa mladim ljudima iz resursnih centara „Podgorica“ i „1. jun“ koji su poslali jednu snažnu poruku da osmijeh, radost i volja stoje kao postulati poštovanja dječijih prava.
U gostima su bili i đaci iz Osnovih škola „Pavle Rovinski“, „Božidar Vuković Podgoričanin“ i „Vladimir Nazor“ koji su došli da podrže svoje drugare iz centara.
Djeca su naš najbolji doprinos ovom svijetu kojeg dijelimo, različiti, slični, veliki, mali, nesavršeni ili odlični u onome što predstavljamo.mmp Jučerašnji događaj je pružio sliku koliko je malo potrebno da se dječiji osmijeh zadrži. Kroz djecu vidimo svoje slabosti, u njima vidimo svoje uspjehe ili neuspjehe, oni su naša prirodna ravnoteža. Kulturno-zabavni program koji su priredili učenici/e iz resursnih centara pokazao je svim prisutnima da prepreka do ljudskih srca nema.

 
Ministar Numanović im se zahvalio od sveg srca na svemu onome što su pružili i rekao kako je njihov doprinos svečanosti je nemjerljiv. Ministar im je poželeo da nastave putem na kojem su, da im obrazovanje i ljudska prava ostanu vodilje kroz život. 
U nastavku programa prisutne je zabavljao orkestar Saveza slijepih koji je dao posebnu notu cijelokupnom događaju na opštu radost svih prisutnih.

Video: Izjava ministra Numanovića

Video: Izjava direktora Resursnog centra Zorana Boškovića

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava