Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

15.04.2016.

Podaci o slučajevima nasilja nad ženama i nasilja u porodici za 2015. godinu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava pripremilo je pregled objedinjenih godišnjih podataka o slučajeva nasilja u porodici za 2015. godinu iz različitih izvora.

04.04.2016.

O politici jednakih mogućnosti razgovarano sa predstavnikom Instituta za inkluzivnu bezbjednost iz Vašingtona Mikijem Jačevićem

O politici jednakih mogućnosti razgovarano sa predstavnikom Instituta za inkluzivnu bezbjednost iz Vašingtona Mikijem Jačevićem

Predstavnice Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti održale sastanak sa g-dinom Mikijem Jačevićem, potpredsjednikom Instituta za inkluzivnu bezbjednost, koji je održan u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

04.04.2016.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Savjeta za rodnu ravnopravnost

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu  Savjeta za rodnu ravnopravnost

Na osnovu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Savjeta za rodnu ravnopravnost.

31.03.2016.

Održan sastanak mreže koordinatora/ki lokalnih samouprava

Održan sastanak mreže koordinatora/ki lokalnih samouprava

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti organizovalo je danas redovni kvartalni sastanak sa koordinatorima/kama za rodnu ravnopravnost i predstavnicima/ama lokalnih samouprava u cilju sumiranja rezultata sprovođenja politike rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

15.03.2016.

Predstavljeni rezultati istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici

Predstavljeni rezultati istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović obratio se u uvodnom dijelu prisutnima, na prezentaciji rezultata istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju i porodici. Prezentacija je organizovana za predstavnike/ce tužilaštva i međunarodnih organizacija u partnerstvu sa Skupštinskim Odborom za rodnu ravnopravnost.

14.03.2016.

Najava:Prezentacija istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govoriće sjutra, 15. marta, u uvodnom dijelu prezentacije istraživanja o percepcijama predstavnikapravosuđa o nasilju u porodici.

08.03.2016.

Ministar Numanović učestvovao na petom zasijedanju "Ženskog parlamenta"

Ministar Numanović učestvovao na petom zasijedanju "Ženskog parlamenta"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović učestvovao je danas na petom zasijedanju “Ženskog parlamenta” koje je održao Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore gdje je, zajedno sa drugim predstavnicima/ama Vlade Crne Gore, odgovarao na pitanja predstavnika/ca ženskih asocijacija parlamentarnih partija i civilnog društva.

19.02.2016.

Dogovorena saradnja na utvrđivanju Indeksa rodne ravnopravnosti sa MONSTAT-om

Dogovorena saradnja na utvrđivanju Indeksa rodne ravnopravnosti  sa MONSTAT-om

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa direktoricom Zavoda za statistiku (MONSTAT) Gordanom Radojević i pomoćnikom direktora Sektora socijalne statistike Vukom Čađenovićem. Ministar Numanović i direktorica Radojević razgovarali su o mogućnostima saradnje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i MONSTAT-a, a naročito u dijelu korišćenja zvaničnih statističkih podataka i mjerljivih indikatora u okviru sprovođenja politike zaštite ljudskih prava, zabrane diskriminacije i jednakih mogućnosti.

14.02.2016.

Podgorica danas plesala protiv nasilja nad ženama

Podgorica danas plesala protiv nasilja nad ženama

Podgorica je danas bila dio planetarne kampanje Milijarda ustaje, osmišljene da pruži podršku ženama žrtvama nasilja. Kampanja je pokrenuta prije 15 godina od strane američke feministkinje, aktivistkinje, dramaturškinje i spisateljice, Iv Ensler, koja je organizovala akciju V-day.

11.02.2016.

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Svake godine 14. februara plesom širom svijeta iskazuje se protest zbog nasilja nad ženama.Prošle godine, na ovaj dan, plesalo se u 210 država na svijetu. Uveličajte kampanju svojim prisustvom!