Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

11.07.2016.

Начелница Пејовић на додјели награда за најбоље предузеће које подржава породицу у Црној Гори 2016.

Начелница Пејовић на додјели награда за најбоље предузеће које подржава породицу у Црној Гори 2016. Манифестација такмичарског карактера на националном нивоу “Предузећа која подржавају породицу у Црној Гори 2016”, одржана је данас, традиционално по четврти пут, у Подгорици. На такмичењу је узело учешћа двадесет, претежно микро и малих предузећа, који се баве различитим дјелатностима. Догађај је отворила Биљана Пејовић - начелница одељења за родну равноправност Министарства за људска и мањинска права. Начелница Пејовић објаснила је да већини жена у Црној Гори да би се доказале у предузетништву и даље недостаје новац, на првом мјесту, али и информације, контакти и подршка породице.

01.07.2016.

У Талину одржана конференција Комисије за родну равноправност

У Талину одржана конференција Комисије за родну равноправност

Представнице Министарства за људска и мањинска права, Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послове родне равноправности и Татјана Анђелић, начелница Одјељења за европске интеграције, програмирање и имплементацију ЕУ фондова, учествовале су на конференцији Комисије за родну равноправност, која се одржала у Талину – Естонија, 30. јуна – 1. јула 2016. године. Начелница Пејовић и начелница Анђелић су представнице Црне Горе у поменутој Комисији.

30.06.2016.

Црна Гора постала 29. чланица глобалне иницијативе: „Партнерство за једнаке будућности“

Црна  Гора  постала 29. чланица глобалне иницијативе: „Партнерство за једнаке будућности“

Црна Гора је постала 29. чланица иницијативе „Партнерство за једнаке будућности“, која је посвећена економском и политичком снажењу жена на националном и глобалном нивоу. Поменута Иницијатива представља прилику за представљање националних пројеката и политика, као вид промоције националне политике родне равноправности, што би било подстицај за даље унапређење постојећег стања.

29.06.2016.

Свечана академија поводом 70. година од како су жене стекле право гласа у Црној Гори

Свечана академија поводом 70. година од како су жене стекле право гласа у Црној Гори

Поводом 70 година од када су жене у Црној Гори стекле право гласа, Делегација Европске уније у Црној Гори, Министарство за људска и мањинска права и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој, у сарадњи са Црногорским народним позориштем, организовали су свечану академију. Кроз мултимедијални програм, осмишљен као осврт на кључне догађаје у историји женског политичког активизма у Црној Гори, публика је у националном театру имала прилику да види како су жене у Црној Гори улагале напоре у протеклим деценијама како би равноправно са мушкарцима дијелиле политички простор.

27.06.2016.

Најава: Свечана академија поводом седамдесет година од када су жене у Црној Гори оствариле право гласа

Министар др Суад Нумановић, отвориће сјутра 28. јуна, заједно са шефом Делегације Европске уније у Црној Гори Њ.Е. Митјом Дробничом, сталном представницом УНДП и сталном координаторком Система УН у Црној Гори Фионом Меклуни, Свечану академију поводом седамдесет година од када су жене у Црној Гори оствариле право гласа.

15.06.2016.

Састанак са Тикли Оикаринен, представницом Савјета Европе

Састанак са Тикли Оикаринен, представницом Савјета Европе

Представнице Министарства за људска и мањинска права - Одјељења за послове родне равноправности, сусреле су се и разговарале са представницом Савјета Европе, Тикли Оикаринен поводом даљег унапређења сарадње Савјета Европе И механизама за спровођење и мониторинга Истанбулске конвенције. Г-ђа Тикли је запослена у Одјељењу за једнакост при Јединици за сексулану оријентацију и родни идентитет у Савјету Европе.

07.06.2016.

Представљен Пројекат:Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницима/ама НВО

Представљен Пројекат:Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницима/ама НВО

Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за послове родне равноправности и Канцеларија УНДП у Црној Гори одржали су 07. јуна о.г. састанак са представницима/ама НВО сектора и државних органа и других заинтересованих у просторијама УНДП-а. На састанку је представљен пројекат ИПА 2014 под називом: Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности, који у партнерству спроводе Министарство за људска и мањинска права и Канцеларија УНДП у Црној Гори уз финансијску подршку Делегације Европске Уније у Црној Гори. Укупна вриједност Пројекта је 908,000.00 €, а исти ће се реализовати у наредне три године.

30.05.2016.

Одлука о избору кандидата/киња за Савјет за родну равноправност- поновљени позив

На основу члана 14 Уредбе о поступку и начину остваривања сарадње између органа државне управе и невладиних оргнаизација("Службени лист ЦГ", 07/12, министер за људска и мањинска права доноси Одлуку о избору кандидата/киња за Савјет за родну равноправност.

24.05.2016.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Савјета за родну равноправност.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Савјета за родну равноправност.

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује

20.05.2016.

Одржана регионална конференција"Моћ жене"

Одржана регионална конференција"Моћ жене"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отворио је регионалну конференцију "Моћ жене" заједно са градоначелником Главног града Подгорица Славољубом Стијеповићем и предсједницом Удружења предузетница Црне Горе Едитом Даутовић.