Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

06.12.2016.

Најава радионице "Родна равноправност у медијима"

На радионици ће се говорити о утицају медија на процесс социјализације, родном аспекту медија, те родној политиц ии медијима. О овим темама на радионици говориће новинарка Душка Пејовић, магистарка родних студија Ает Салх и начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић.

28.11.2016.

Радионица о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике/це правосуђа – 28. и 29. новембар 2016. године

Радионица о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике/це правосуђа – 28. и 29. новембар 2016. године

Министарство за људска и мањинска права и НВО Центар за женска права организовали су дводвневни Програм обуке о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике правосуђа, 2016. Програм је организован уз подршку Врховног суда Црне Горе, УНДП- а и УНИЦЕФ-а и уз подршку Центра за обуку у судству и државном тужилаштву, који је одобрио овај програм и уврстио га у редовну обуку представника/ца правосуђа.

25.11.2016.

Представнице Министарства за људска и мањинска права на конференцији у Загребу поводом 25. новембра

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама - 25. новембра, којим је почела међународна кампања 16 дана активизма против насиља над женама, у Загребу је организована Регионална конференција „Фемицид Wатцх – за превенцију фемицида у Републици Хрватској“.Представнице Министарства за људска и мањинска права у Црној Гори, Биљана Пејовић и Татјана Анђелић, као и предсједница Одбора за родну равноправност 25. сазива Скупштине Црне Горе, Нада Дробњак, учествовале су на конференцији уз бројне званичнике из различитих институција из регије.

25.11.2016.

Одлука о поновљеном избору кандидата/киње за израду ПАПРР 2017-2021.

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министар за људска и мањинска права доноси

25.11.2016.

Међународни дан борбе против насиља над женама

Међународни дан борбе против насиља над женама

У сарадњи Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Министарства за људска и мањинска права данас је, у Подгорици, одржана конференција поводом Међународног дана борбе против насиља над женама,25.новембра. Догађај је уједно био и увод у почетак глобалне кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама“ која се обиљежава у 164 земље у свијету. У нашој земљи, уз подршку ОЕБС –а, кампања се одржава од 2007. године.

24.11.2016.

Конференција за медије посвећена Међународном дану борбе против насиља над женама

У сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, Министарство за људска и мањинска права организује конференцију посвећену Међународном дану борбе против насиља над женама, 25. новембру.

20.11.2016.

У Стразбуру одржан редовни састанак Комисије за родну равноправност Савјета Европе

У Стразбуру одржан редовни састанак Комисије за родну равноправност Савјета Европе

Начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић учествовала је на редовном састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе,чија је чланица испред Црне Горе,а који је одржан у периоду 14 -19.новембра 2016.године,у Стразбуру.

16.11.2016.

Представљен Коментар Закона о родној равноправности

Представљен Коментар Закона о родној равноправности

Данас је у Подгорици у организацији Министарства за људска и мањинска права – Одјељења за послове родне равноправности и Мисије ОЕБС-а у Црној Гори представљен Коментар Закона о родној равноправности. Догађај је организован у циљу представљања документа и дискутовања о начинима имплементације Закона о родној равноправности директно са ауторкама Коментара Закона о родној равноправности.

11.11.2016.

Поновљени Јавни позив за члана/ицу Радне групе за израду Предлога ПАПРР-а за 2017-2021. годину

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права понавља Јавни позив невладиним организацијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Предлога плана активности за постизање родне равноправности 2017-2021.

11.11.2016.

Одлука о избору два/ије кандидата/киње за Радну групу за израду Предлога за ПАПРР 2017-2021.

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Минис тар за људска и мањинска права је донио Одлуку о избору два/ије кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Предлога за ПАПРР 2017-2021.