Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

07.06.2016.

Представљен Пројекат:Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницима/ама НВО

Представљен Пројекат:Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности представницима/ама НВО Министарство за људска и мањинска права – Одјељење за послове родне равноправности и Канцеларија УНДП у Црној Гори одржали су 07. јуна о.г. састанак са представницима/ама НВО сектора и државних органа и других заинтересованих у просторијама УНДП-а. На састанку је представљен пројекат ИПА 2014 под називом: Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности, који у партнерству спроводе Министарство за људска и мањинска права и Канцеларија УНДП у Црној Гори уз финансијску подршку Делегације Европске Уније у Црној Гори. Укупна вриједност Пројекта је 908,000.00 €, а исти ће се реализовати у наредне три године.

30.05.2016.

Одлука о избору кандидата/киња за Савјет за родну равноправност- поновљени позив

На основу члана 14 Уредбе о поступку и начину остваривања сарадње између органа државне управе и невладиних оргнаизација("Службени лист ЦГ", 07/12, министер за људска и мањинска права доноси Одлуку о избору кандидата/киња за Савјет за родну равноправност.

24.05.2016.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Савјета за родну равноправност.

Листа кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Савјета за родну равноправност.

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује

20.05.2016.

Одржана регионална конференција"Моћ жене"

Одржана регионална конференција"Моћ жене"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић отворио је регионалну конференцију "Моћ жене" заједно са градоначелником Главног града Подгорица Славољубом Стијеповићем и предсједницом Удружења предузетница Црне Горе Едитом Даутовић.

19.05.2016.

Промоција Закона о родној равноправности у Бијелом Пољу

Промоција Закона о родној равноправности у Бијелом Пољу

Општинска канцеларија за родну равноправност уз подршку Министарству за људска и мањинска права и Секретаријата за локалну самоуправу организовала је промоцију и представљање измјена и допуна Закона о родној равноправности за руководиоце/тељке у локалној управи и представнике/це Савјета за родну равноправност.

19.05.2016.

Најава: Конференција "Моћ Жене"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и градоначелник Главног града Славољуб Стијеповић отвориће сјутра, 20. маја, конференцију „Моћ жене“, која се одржава сваког трећег петка у мају, када обиљежавамо Свјетски дан женског предузетништва.Ове године, конференција се одржава у сусрет 21. мају, још једном веома значајном датуму који посебно обиљежавамо ове године.

17.05.2016.

Семинар за наставнике/е на тему родна равноправност у образовању са посебним освртом на родно засновано насиље

Семинар за наставнике/е на тему родна равноправност у образовању са посебним освртом на родно засновано насиље

Министарство за људска и мањинска права је у сарадњи са Заводом за школство организовало једнодневни семинар на тему родна равноправност у образовању са посебним освртом на родно засновано насиље. Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и в.д. директора Завода за школство Радован Поповић обратили су се учесницима/ама семинара. Циљна група били/е су наставници/е различитих струка основних и средњих школа у Црној Гори, посебно наставници/е Грађанског васпитања/образовања.

17.05.2016.

Учешће начелнице Биљане Пејовић на ИX Генералној скупштини Балканског бироа за потпомагање средњег сталежа

Учешће начелнице Биљане Пејовић на ИX Генералној скупштини Балканског бироа за потпомагање средњег сталежа

Начелница Одјељења за послове родне равноправности у Министарству за људска и мањинска права Биљане Пејовић, учествовала је на ИX Генералној скупштини Балканског бироа за потпомагање средњег сталежа, која је одржана у Софији на тему ” Политичка подршка предузећима и младим предузетницима који стартују у југоисточној Европи”.

16.05.2016.

Најава: Семинар за тему родна равноправност у образовању са посебним освртом на родно засновано насиље

Министарство за људска и мањиска права у сарадњи са Заводом за школство организује сјутра, 17. маја, једнодневни семинар на тему родна равноправност у образовању са посебним освртом на родно засновано насиље.

26.04.2016.

Јавни позив невладиним органозацијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу Савјета за родну равноправност

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње између државних органа и невладиних организација ("Службени лист ЦГ", бр 07/12, Министарство за људска И мањиснка права понавља Јавни позив невладиним органозацоијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу Савјета за родну равноправност.