Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

12.12.2016.

У Будви отворена регионална конфренција о унапређењу родне равноправности у земљама Западног Балкана и Турској

У Будви отворена регионална конфренција о унапређењу родне равноправности у земљама Западног Балкана и Турској Дводневна регионална конференција на тему унапријеђења родне равноправности у земљама Западног Балкана и Турској започела је данас у Будви. Конференцију је отворио предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић који је истакао значај унапријеђења политике остваривања једнаких могућности за жене и мушкарце и навео висок степен посвећености државе Црне Горе која третира ово питање као једно од својих приоритетних области...

09.12.2016.

Рјешење о формирању Радне групе за израду новог Плана активности за постизање родне равноправности 2017-2021.

На основу члана 41 став 1 Закона о државној управи („ Сл. лист РЦГ”, број 38/03 и „Сл. лист ЦГ”, бр.22/08, 42/11), а у вези са чланом 21 и 22 Закона о родној равноправности („ Сл. лист РЦГ”, бр. 46/07 и „ Сл. лист Црне Горе”, бр.73/10, 40/11, 35/15), Министар за људска и мањинска права доноси

08.12.2016.

Политика родне равноправности на локалном нивоу

Политика родне равноправности на локалном нивоу

Министарство за људска и мањинска права и Мисија ОЕБС-а у Црној Гори организовали су дводневну радионицу на којој су представили радну верзију анализе ефеката потписивања Меморандума о сарадњи за област родне равноправности у црногорским општинама.

07.12.2016.

Радионица о родној равноправности у медијима

Радионица о родној равноправности у медијима

У Подгорици је данас одржана радионица на тему: Родна равноправност у медијима у Црној Гори у организацији Министарства за људска и мањинска права. Догађај је организован у циљу представљања примјене Закона о родној равноправности, родног аспекта медија и принципа родне равноправности.

06.12.2016.

Најава радионице "Родна равноправност у медијима"

На радионици ће се говорити о утицају медија на процесс социјализације, родном аспекту медија, те родној политиц ии медијима. О овим темама на радионици говориће новинарка Душка Пејовић, магистарка родних студија Ает Салх и начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић.

28.11.2016.

Радионица о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике/це правосуђа – 28. и 29. новембар 2016. године

Радионица о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике/це правосуђа – 28. и 29. новембар 2016. године

Министарство за људска и мањинска права и НВО Центар за женска права организовали су дводвневни Програм обуке о насиљу у породици и насиљу над женама за представнике правосуђа, 2016. Програм је организован уз подршку Врховног суда Црне Горе, УНДП- а и УНИЦЕФ-а и уз подршку Центра за обуку у судству и државном тужилаштву, који је одобрио овај програм и уврстио га у редовну обуку представника/ца правосуђа.

25.11.2016.

Представнице Министарства за људска и мањинска права на конференцији у Загребу поводом 25. новембра

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама - 25. новембра, којим је почела међународна кампања 16 дана активизма против насиља над женама, у Загребу је организована Регионална конференција „Фемицид Wатцх – за превенцију фемицида у Републици Хрватској“.Представнице Министарства за људска и мањинска права у Црној Гори, Биљана Пејовић и Татјана Анђелић, као и предсједница Одбора за родну равноправност 25. сазива Скупштине Црне Горе, Нада Дробњак, учествовале су на конференцији уз бројне званичнике из различитих институција из регије.

25.11.2016.

Одлука о поновљеном избору кандидата/киње за израду ПАПРР 2017-2021.

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министар за људска и мањинска права доноси

25.11.2016.

Међународни дан борбе против насиља над женама

Међународни дан борбе против насиља над женама

У сарадњи Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Министарства за људска и мањинска права данас је, у Подгорици, одржана конференција поводом Међународног дана борбе против насиља над женама,25.новембра. Догађај је уједно био и увод у почетак глобалне кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама“ која се обиљежава у 164 земље у свијету. У нашој земљи, уз подршку ОЕБС –а, кампања се одржава од 2007. године.

24.11.2016.

Конференција за медије посвећена Међународном дану борбе против насиља над женама

У сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, Министарство за људска и мањинска права организује конференцију посвећену Међународном дану борбе против насиља над женама, 25. новембру.