Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

15.07.2017.

У Подгорици одржана Пета међународна конференција за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу

У Подгорици одржана Пета међународна конференција за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу Ако великим корпорацијама и даље владају мушкарци, жене улазе у нови миленијум освајањем свјетског тржишта, преко малих и средњих предузећа чији су оснивачи и менаџери, поручила је начелница одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић на Петој међународној конференцији за избор малог или средњег предузећа у Југоисточној Европи које подржава породицу – 2017.

11.07.2017.

Делегација Владе Црне Горе на 67. засиједању Комитета за елиминацију свих облика дискриминације жена

Делегација Владе Црне Горе на 67. засиједању Комитета за елиминацију свих облика дискриминације жена

Делегација Владе Црне Горе коју предводи министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовала је данас, у Женеви, на 67. засиједању Комитета за елиминацију свих облика дискриминације жена.

01.07.2017.

Други семинар/радионица ВИИ едукативног циклуса о антидискриминаторном законодавству и пракси одржана у Улцињу

Друга семинар/радионица ВИИ едукативног циклуса о антидискриминаторном законодавству и пракси одржана је јуче и данас у Улцињу. Полазници/це овогодишње обуке проширивали су своје знање у области забране дискриминације по основу родног идентитета.

21.06.2017.

Најава: Нове акције ултразвучних прегледа

Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Домом здравља у Даниловграду, Црвеним крстом Црне Горе, Ромским националним савјетом, организује акцију ултразвучног снимања абдомена за припаднице ромске и египћанске популације сјутра, 22. јуна, у Дому здравља Даниловград, са почетком у 13х.

16.06.2017.

Родно одговорно буџетирање на локалном нивоу

Родно одговорно буџетирање на локалном нивоу

Дводневна обука на тему родно одговорног буџетирања на локалном нивоу организована је за чланове/ице локалне мреже координаторки за родну равноправност, 15. и 16. јуна 2017. године у Подгорици.

13.06.2017.

Постигнућа Црна Горе представљена на Другој регионалној ОСЦЕ конференцији о родној равноправности

Постигнућа Црна Горе представљена на Другој регионалној ОСЦЕ конференцији о родној равноправности

Циљ конференције био је да се направи процјена напретка у државама ОСЦЕ региона три године након одржавања сличној догађаја.Такође, догађај је био прилика и да се успостави систематичнији процес имплементације обавеза из области родне равноправности. Четири главна панела у оквиру конференције бавила су се ородњавањем сектора безбједности, учешћем жена у јавном и политичком животу, економским оснаживањем жена и борбом против родно заснованог насиља.

06.06.2017.

Министар Зенка у посјети Которској бискупији

Министар Зенка у посјети Которској бискупији

За очување суживота и склада у Црној Гори велика заслуга припада националним и вјерским мањинама изјавио је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка у разговору са которским бискупом монсињором Илијом Јањићем.

06.06.2017.

Најава: Дискусија о питањима ородњавања на локалном нивоу

Дискусија о питањима ородњавања на локалном нивоу биће одржана сјутра, 7. јуна 2017. године у Подгорици. Фокус дискусије биће на обавезама које произлазе из Споразума о сарадњи потписаних између Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Министарства за људска и мањинска права, а кроз разговоре ће бити разматране и могућности за даље побољшање сарадње и свеукупног функционисања система у овој области.

02.06.2017.

Одржан ВИ редовни састанак службеника/ица из земаља Западног Балкана у Виљнусу

Одржан ВИ редовни састанак службеника/ица из земаља Западног Балкана у Виљнусу

Представнице Министарства за људска и мањинска права, Биљана Пејовиц и Маја Јовић, учествовале су на ВИ редовном годишњем састанак службеника/ца из земаља Западног Балкана и Турске који је организовао је у Виљнусу 01.-02. јуна 2017. године Европски институт за родну равноправност (ЕИГЕ).

19.05.2017.

Обиљежен Свјетски дан женског предузетништва

Обиљежен Свјетски дан женског предузетништва

Економски јака жена себе остварује, освјешћује и ојачава поручено је са конференције „Моћ жене“ која је данас одржана у Подгорици поводом Свјетског дана женског предузетништва.