Manja slova Veća slova RSS

>

Sastanak načelnice Pejović sa g-đom Kler Bišop – Sambruk, konsultantkinjom IFAD-a

Sastanak načelnice Pejović sa g-đom Kler Bišop – Sambruk, konsultantkinjom IFAD-a
Datum objave: 08.08.2016 13:29 | Autor: mmp

Ispis Štampaj stranicu


Načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Biljana Pejović, razgovarala je danas sa g-đom Kler Bišop – Sambruk, glavnom tehničkom konsultantkinjom za rodnu ravnopravnost i socijalnu inkluziju u Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj (IFAD).
IFAD je međunarodna organizacija koja finansira projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i u Crnoj Gori je radi implementacije projekta podrške regionalnom razvoju sjevernog dijela Crne Gore kroz poboljšanje infrastrukture, te povezivanja infrastrukture i ekonomske moći stanovništva ruralnih područja, sa posebnim akcentom na mlade i žene.
“Ovaj projekat je vrlo zanimljiv, posebno sa aspekta ekonomskog osnaživanja žena, sa ruralnog područja, te unapređenja njihovog ekonomskog položaja i razvoja ženskog preduzetništva. S obzirom da je usmjeren na jačanje putne i vodovodne infrastrukture, projekat će omogućiti ženama na sjeveru da lakše dopru do tržišta, gdje će plasirati svoje proizvode”, istakla je načelnica Pejović.
Načelnica Pejović je informisala g-đu Bišop-Sambruk o aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u cilju implementacije politike rodne ravnopravnosti na svim nivoima i ujedno istakla da će buduća saradnja sa ovom organizacijom kroz realizaciju ovog projekta doprinijeti boljem položaju seoskih domaćinstava, te smanjivanju siromaštva, kao i ukupnom privrednom razvoju Crne Gore.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava