Manja slova Veća slova RSS

>

Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti predstavnicama NVO

Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti predstavnicama NVO
Datum objave: 29.07.2016 14:16 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori održali su 29.08. 2016.  sastanak sa predstavnicama NVO organizacija, koje se bave ekonomskim osnaživanjem žena i razvoja ženskog preduzetništva. Na sastanku su predstavnice NVO sektora su upoznate sa segmentom projekta IPA 2014 „Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” u dijelu koji se odnosi na osnaživanje koje se tiče lokalnijh istitucija i ženskih kapaciteta za razvoj ženskog preduzetništva.

 

Na sastanku su predstavljene osnovne informacije o projektu, ciljevi koje se žele postići njegovom implementacijom, aktivnosti i dinamika sprovođenja, finansiranje i evaluacije, kao i oblasti u kojima se napredak želi postići: smanjenje stepena diskriminacije, osnaživanje institucionalnih kapaciteta koji će pratiti primjenu ljudskih prava i politika rodne ravnopravnosti,  žensko preduzetništvo,  kao i ekonomsko osnaživanje žena  i poboljšanje položaja žena na tržištu rada.

 

Organizatori su na sastanku okupili predstavnice nevladinog sektora, koji su zainteresovani da u zajedničkoj saradni realizuju ovaj projekat: Asocijacija poslovnih žena, Udruženje preduzetnica Crne Gore, Business Center Start up – Bar i Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

 

Prisutnima su se obratile Biljana Pejović, načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Kaća Đuričković, programska menadžerka pri Kancelariji UNDP-a u Crnoj Gori.

 

Projekat će obezbjediti određeni broj edukacija za buduće preduzetnice, mentorska podrška, umrežavanje preduzetnica sa poslovnim udruženjima, te podrška osnivanju malih i srednji preduzeća, odnosno opštem unapređenju politike ekonomskog razvoja Crne Gore.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava