Manja slova Veća slova RSS

>

Najava: Svečana akademija povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa

Datum objave: 27.06.2016 09:31 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministar dr Suad Numanović, otvoriće sjutra 28. juna, zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. Mitjom Drobničom, stalnom predstavnicom UNDP i stalnom koordinatorkom Sistema UN u Crnoj Gori Fionom Mekluni, Svečanu akademiju povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa i obilježavanja desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti.

 

Publika će imati priliku da uživa u multimedijalnom programu osmišljenom kao osvrt na ključne događaje u istoriji ženskog političkog aktivizma u Crnoj Gori. Kroz program će se, takođe, pokrenuti i pitanje aktuelnih rezultata višedecenijskih nastojanja žena Crne Gore da preuzmu  političku odgovornost i ravnopravno sa muškarcima dijele politički prostor.

 

Svečana akademija dio je projekta „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti“, koji sprovodi Kancelarija UNDP u Crnoj Gori i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, uz finansijsku podršku Evropske unije. Program se realizuje  u saradnji sa NVO NOVA - Centar za feminističku kulturu.

Svečana akademija održava se u Crnorskom narodnom pozorištu, sa početkom u 20h.