Manja slova Veća slova RSSDa li smatrate da su žene ravnopravne prilikom izbora na javne funkcije?


Odjeljenje za unapređenje i zaštitu prava RAE populacije

07.04.2015.

Najava: Nagrada za najbolji istraživački prilog na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Ministarstvo kulture povodom 8. aprila, Svjetskog dana Roma, organizuju svečanost na kojoj će biti uručena Plaketa za najbolji istraživački prilog na osnovu redovnog godišnjeg konkursa objavljen u medijima u 2014. godini, na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".

13.03.2015.

Podrška mladim talentima

Podrška mladim talentima

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numnović razgovarao je danas sa mladim Ismailom Delijom koji je izrazio svoje iskreno zadovoljstvo povodom prijema.On je zahvalan Ministru što je prepoznao njegove dosadašnje rezultate i pružio mu podršku koja mu jako znači.

20.02.2015.

Promocija vrijednosti pravovremenih zdravstvenih pregleda

Promocija vrijednosti pravovremenih zdravstvenih pregleda

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u nastavku uspješne saradnje sa Domom zdravlja u Danilovgradu organizovalo drugi krug akcije snimanja štitne žljezde za pripadnice romske nacionalnosti iz Kampa Konik I.

14.02.2015.

Promocija važnosti redovne zdravstvene zaštite za Romkinje i Egipćanke

Promocija važnosti redovne zdravstvene zaštite za Romkinje i Egipćanke

Ministartsvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je danas u saradnji sa Domom zdravlja Danilovgrad još jednu akciju promovisanja značaja očuvanja zdravlja.Planirana aktivnost obuhvatila je Romkinje i Egipćanke koje su izrazile svoju zainteresovanost iz Opština Nikšić i Podgorica.

13.02.2015.

Najava: Pregled štitne žljezde za Romkinje i Egipćanke

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje akciju snimanja štitne žljezde za pripadnice Romske i Egipćanske populacije sjutra, 14. februara, u Domu zdravlja Danilovgrad. Sjutrašnja aktivnost nastavak je kontinuirane promocije važnosti zdravstvene zaštite i preventivnog djelovanja kada je riječ o najčešćim oboljenjima ženske populacije.

05.02.2015.

Pitanje stepena integracije Roma i dalje visoko na agendi EU

Pitanje stepena integracije Roma i dalje visoko na agendi EU

Ministar dr Suad Numanović sastao se danas sa koordinatorkama za pitanja Roma u DG NEAR, gospođama Martom Garsija Fidalgo i Janom Katarinom Lolić Šindelkovom. Koordinatorke borave u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje će razgovarati sa nadležnima iz svih resora koji pokrivaju oblast integracija Romske populacije.

30.01.2015.

Zimovanje za najbolje đake na Ivanovim koritima

Zimovanje za najbolje đake na Ivanovim koritima

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović juče je obišao djecu, pripadnike/ce romske i egipćanske populacije, koja u okviru zimskog kampa borave u odmaralištu na Ivanovim koritima. Tragom dobre prakse, a u cilju sto brže integracije pripadnika/ca romske i egipćanske populacije u sve tokove društvenog života u crnogorsko društvo, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo boravak za 19 najboljih učenika/ca, VIII i IX razreda iz Podgorice, Nikšića i Herceg Novog.

04.12.2014.

Najava: "Hrabra Merida " za mališane u Nikšiću

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje sjutra 05. decembra 2014. godine odlazak u bioskop za djecu romske populacije u Nikšiću. Djeca iz naselja Željezara, Budo Tomović, naselja pod Trebjesom i naselja Brlja zajedno će sa osnovcima iz nižih razreda Osnovnih škola "Olga Golović” i "Mileva Lajović Lalatović” gledati popularni dugometražni animirani film za djecu "Hrabra Merida” u Sceni 213.

03.12.2014.

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Radne posjete Opštinama Tivat i Kotor

Leon Gjokaj, generalni direktor Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Sokolj Beganaj viši savjetnik u Ministarstvu boravili su u radnoj posjeti opštinama Tivat i Kotor. U ime Opštine Tivat prisustvovali su Jovanka Laličić, glavna administratorka i Bosiljka Radonjić, sekretarka Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti u ime nevladine organizacije „Udruženje Egipćana“ njen predsjednik Džafer Brahimi, dok su se u Kotoru sastali sa predstavnicima Opštine Kotor, Romeom Muhovićem samostalnim savjetnikom za manjinska narode i RE popuciju, kao i Anđelom Kučom, samostalnom savjetnico za socijalna pitanja.

03.12.2014.

Radionica za neformalno učenje romskog jezika

Radionica za neformalno učenje romskog jezika

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u cilju unapređenja položaja romske zajednice i uspješnije integrisanosti ove populacije u naše društvo, započelo je sa radionicama za učenje romskog jezika i kulture. Ministarstvo već radi na očuvanju romskog jezika, kulture i tradicije kroz ljetnje i zimske kampove koji su posvećeni ovoj oblasti.