Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Јавни час о борби против уговорених и малољетних бракова

Јавни час о борби против уговорених и малољетних бракова
Датум објаве: 27.09.2019 14:56 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


О значају образовања ромске и египћанске популације, решавању правног статуса и идентификацији лица са инвалидитетом, као и прије свега штети уговорених и малољетних бракова, родитељи и ученици/е ВИИИ разреда Основне школе Божидар Вуковић – Подгоричанин из Подгорице имали су прилику да чују током јавног часу о Уговореним и малољетним браковима који је организован од стране Министарства за људска и мањинска права.

Том приликом, на јавном часу скренута је пажња учесницима на послиједице на које могу наићи дјеца када се ради о уговореним и малољетним браковима, које опасности који произилазе из такве негативне праксе и шта се конкретно може урадити да би се оваква појава сузбила. Такође,  током  часа нагласак је стављен на образовање и скренута пажња о томе колико је битно да се припадници/е ромске и египћанске популације образују како би се њихова дјеца могла укључити у све друштвене токове савременог друштва. Свакако да постоје изазови код појединих особа који нису још увјек завршили своју личну документацију, те им је речено да се пријаве у Министарство унутрашњих послова или правни центар како би радили на рјешавању истих.

Родитељи и ученици/е су такође подјелили своја искуства у вези са препрекама са којима се суочавају у образовању и дата им је могућност да постављају питања.

На јавном часу са припадницима Министарства за људска и мањинска права учествовали и представници Ромског савјета.

Министарство за људска и мањинска права