Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Колашин: Обавезно програмско буџетирање за Стратегију за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020

Колашин: Обавезно програмско буџетирање за Стратегију за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020
Датум објаве: 25.09.2019 12:38 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


ммпДо сада предузете мјере и активности на плану унапрјеђења положаја Рома и Египћана у Црној Гори резултирале су веома значајним и видним, али не и посве довољним позитивним промјенама, саопштено је на обуци коју је Министарство за људска и мањинска права је организовала за чланове Комисије  за прачење и иплементацију Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020 на тему одговорног  буџетирања према Ромима.

 

Министарство за људска и мањинска права је 23. и 24. септембра 2019. године организовало наведену обуку у Колашину за чланове/ице Комисије  за праћење и имплементацију Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020.

На овој обуци је наведено да програмско буџетирање мора да прати Стратегију за социјалну инклузију Рома и Египћана 2016-2020, те да је обавеза свих релевантних актера да ускладе нови стратешки документ са са предлогом буџета.

 

Током интерактивног дијалога примијећено је да држава Црна Гора више издваја средстава за ромску и египћанску популацију него што стоји у извјештајима, те је предложено да се у наредном периоду уложе додатни напори у циљу свеобухватнијег извјештавања.

 

Министарство за људска и мањинска права