Manja slova Veća slova RSS

>

Najava:Preventivni pregledi za pripadnice romske i egipćanske populacije

Datum objave: 08.10.2018 11:19 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Domom zdravlja – Podgorica, i Domom zdravlja Nikšić, organizuje preventivne zdravstvene preglede za pripadnice romske i egipćanske populacije.

Preventivni pregledi će se održati sjutra i prekosjutra u Podgorici, 09. i 10. obtobra, u Domu zdravlja na Starom aerodromu, sa početkom u 10h.

Ove godine, dogovoreni su, u saradnji sa Romskim savjetom, preventivni pregledi i za grupu domicilnih Romkinja koje će biti pregledane 9. oktobra, dok će  10. oktobra grupa raseljenih žena iz ove populacije u saradnji sa Crvenim krstom, posjetiti Dom zdravlja na Starom aerodromu i izvršiti dogovorene preglede.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava će za sve njih obezbjediti prevoz, sjutra ispred Romskog savjeta sa polaskom u 9:30 h, dok će za 10. oktobar, 2018. godine prevoz čekati na zadnjoj stanici Vrela sa polaskom takođe u 9:30 h.

Preventivni pregledi obuhvatiće: opšti pregled, mjerenje krvnog pritiska, mjerenje šečera u krvi, laboratoriske nalaze, snimanje pluća i ginekološki pregled.

Kako je prevencija najbolji način za očuvanje zdravlja, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, redovno organizuje pomenute akcije u gradovima u kojima živi značajan broj pripadnika romske i egipćanske populacije.

Preventivni pregledi će se održati i 12. oktobra 2018. godine, u Domu zdravlja u Nikšiću sa početkom u 10h.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike medija da isprate ovaj događaj.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava