Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан редовни квартални састанак са невладиним организацијама из области унапређења положаја Рома и Египћана

Одржан редовни квартални састанак са невладиним организацијама из области унапређења положаја Рома и Египћана
Датум објаве: 07.03.2017 09:49 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Представници/це Министарства за људска и мањинска права - Одјељења за унапређење и заштиту права Рома и Египћана одржали су данас први квартални састанак у 2017. са представницима/цама Ромског савјета и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите права припадника/ца ове популације.

Састанку су, осим представника/ца Министарства за људска и мањинска права и представника/ца Ромаког савјета присуствовали/е сљедећи/е представници/е  невладиних организација: Центар за ромске иницијативе, Удружење Египћана Тиват, Фондација Рука пријатељства, Вијеће Египћана и Рома Беране и Ромска Нада.

На састанку је разговарано о редовном извјештавању о реализованим активностима, и разматрени су будући модели сарадње између Министарства за људска и мањинска права, Ромског савјета и невладиних организација, у циљу унапређења и заштите права Рома и Египћана.

Такође, на састанку се говорило и о важности образовања, који је основ за укључивање ромске и египћанске популације у све токове друштвеног живота, са посебним нагласком на редовно похађање предшколског и основношколског образовања.

Министарство за људска и мањинска права