Manja slova Veća slova RSS

>

Krug Foruma Javnih dijaloga o pitanjima Roma završen u Podgorici

Krug Foruma Javnih dijaloga o pitanjima Roma završen u Podgorici
Datum objave: 01.12.2016 17:07 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Krug Foruma Javnih dijaloga o implementaciji I prioritetnim mjerama o pitanjima Roma, koji se održavaju u Regionu u proteklih nekoliko mjeseci,  završen je danas Forumom održanom u Podgorici. Događaji su organizovani od strane Regionalnog savjeta za saradnju (RCC) Akcionog tima Inicijative Integracija Roma 2020, u saradnji sa državnim organima u Beogradu, Sarajevu, Prištini i Podgorici.

U svom obraćanju na današnjem Forumu, vođa tima Regionalnog savjeta za saradnju Inicijative integracija Roma 2020, Orhan Usein pozdravio je iniciranje procesa planiranja aktivnosti. On je izrazio nadu da će novoimenovani sastav vlade u Crnoj Gori, doprinijeti ubrazavanju procesa, uključujući budžetiranje I monitoring predloženih mjera za integraciju Roma u 2017. godini.

Akcioni tim je izrazio spremnost da podrži vlasti na Zapadnom Balkanu kako bi adekvatno planirale potrebne mjere za integracija Roma, uključujući raspodjelu adekvatnih izvora I usmjeriti aktivnosti generalno na nacionalnu politiku u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja, zdravstvene zaštite i regulisanja pravnog statusa.

Forumi su predstavljali mogućnost za dijalog sa predstavnicima/ama ekonomija Zapadnog Balkana koji učestvuju u projektu, u kojima ključni interesentni zajedno radili na razmatranju nacionalnih strategija o pitanjima Roma, predvidjeli konkretne mjere, njihove budžete, implementaciju i monitoring.