Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Радне посјете Општинама Тиват и Котор

Радне посјете Општинама Тиват и Котор
Датум објаве: 03.12.2014 16:45 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Леон Гјокај, генерални директор Министарства за људска и мањинска права и Сокољ Беганај виши савјетник у Министарству боравили су у радној посјети општинама  Тиват и Котор. У име Општине Тиват присуствовали су Јованка Лаличић, главна администраторка и Босиљка Радоњић, секретарка Секретаријата за управу и друштвене дјелатности  у име невладине организације „Удружење Египћана“ њен предсједник Џафер Брахими, док су се у Котору састали са представницима Општине Котор, Ромеом Муховићем самосталним савјетником за мањинска народе и РЕ попуцију, као и Анђелом Кучом, самосталном савјетницо за социјална питања.
На састанку су размотрене теме које се односе на питања Рома и Египћана у ОпштинамаТиват и Котор, а у склопу реализације  националне и локалне стратегије за побољшање положаја Рома и Египћана. Разговарано је о досадашњим активностима које су Општине Тиват и Котор реализовале у претходном периоду, о проблемима са којима се сусреће ова популација, даљим плановима и посебно о могућностима заједничких акција и пројеката Министартсва и локалних самоуправа.
Закључено је да је поред добрих постигнутих резултата, посебно у области образовања, могућ већи напредак и у другим областима као што су, стамбена проблематика, запошљавање, здравство, едукација одраслих и сл. Истакнута је потреба да општине упознају  Министартсво о свом раду кроз годишње извјештаје о реализованим активностима, као и да доноси годишње акционе планове ради реализације Локалног плана инклузије РЕ популације 2011-2015.

Представници Министарства су истакли могућност да се Општине Тиват и Котор и даље укључују као партнер Министарству када је ријец о пројектима који се реализују из фондова ЕУ.

 На крају радне посјете представници МЉМП обисли су и ромско насеље Ловања.

Министарство за људска и мањинска права