Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Запослени Министарства за људска и мањинска права заједно са ученицима средњих школа гледали комад ,,Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња“

Запослени Министарства за људска и мањинска права заједно са ученицима средњих школа гледали комад ,,Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња“
Датум објаве: 02.12.2014 12:49 | Аутор: ммп

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права у циљу све већег напретка у области потпуне интеграције ромске популације у наше друштво организује у континуитету одласке ученика и ученица из ове заједнице на културна дешавања.

Средњошколке и средњошколци из средњих школа у Подгорици у којима уче ђаци ромске популације, синоћ су са представницима и представницама Министарства гледали комад ,, Представа Хамлет у селу Мрдуша Доња“. Представа је била на репертоару Црногорског народног позоришта. 

ммпЂаке и њихове професоре и професорке нису спријечили киша и вјетар да дођу на представу. С посебним задовољством, из Министарства је констатовано, да овакве активности нису без темеља и одјека. Министарство активно ради на афирмацији младих Рома и Ромкиња, приближавајући њихов свијет и традицију токовима савремене културе, а при том покушавајући да сачува вриједности и значај ромске културе и језика. 

За ђаке у основном и средњем образовању, студенте и студенткиње, организујемо активности које се односе на културна збивања, али и промовишу значај образовања и мотивацију за боље могућности које би им се понудиле на плану запошљавања и економског оснаживања саме заједнице.

Министар др Нумановић изјавио је да је поносан на ову дјецу која настављају процес образовања упркос стереотипима и стандардима који владају у њиховој заједници. Министарство за људска и мањинска права наставиће да подржава младе генерације, пружаће подршку у креирању ставова о неопходности њиховог све активнијег учешћа у свим сферама друштвеног живота у циљу обезбијеђивања што квалитетнијег животног стандарда за све чланове и чланице ромске заједнице, рекао је министар др Нумановић.

Видео: Питања новинара и одговори - посјета припадника ромске популације Црногорском народном позоришту